Når det private gøres alment i bøger

Skrevet af Abelone Glahn

abelone glahn i hjemmekontoretBogen “Frie agenter ” er skrevet her ved dette bord. Det samme er Netværksbogen, Dit virtuelle håndtryk , Mikrovirksomheder med vokseværk og 50+ og nystartet.

Alle sammen bøger, der er skrevet, fordi jeg selv har følt et behov for bøger som disse, og tænkt, at dem kunne jeg nok skrive selv. Alle bøgerne bygger på erfaringer, jeg har gjort , tilsat andres, og tilsat fakta, som er nødvendig, når man prøver at løfte det private op på et mere alment plan.

Det er en svær balancegang. Mange af de blogindlæg, jeg har skrevet på denne og andre blogs, rumme også den balancegang: Hvor privat kan man tillade sig at være i noget, der skal offentliggøres? Hvornår bliver det private personligt og interessant og hvornår forbliver det privat og uinteressant for den brede offentlighed?
Og hvad siger de, som mere eller mindre frivilligt, er deltagere i mit skrive-cirkus? Min familie, mine kolleger, eksempler jeg møder på min vej – hvornår er det udhængning, hvornår der det eksempler, hvor går grænsen og hvordan håndterer man det som fagbogsforfatter.

Jeg er ikke fiktionsforfatter, for hvem, der åbenbart eksisterer en noget videre ramme for, hvad man kan tillade sig at trække ind i en roman eller novelle.
Men jeg er fagbogsforfatter, og oplysninger skal være efterprøvbare og kildeangivne.

Derfor er det vigtigt at tage sig tid til at finde ud af, hvor ens egne og hvor ens families grænse går.

Jeg prøver at indkredse dette ved et foredrag i morgen den 12. januar på La Oficina i København. Det foregår på Sumomisvej 4, kl 19.00 på Frederiksberg.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 11. januar 2010 i kategorien: Bloggerhverdag,Bøger . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: