Næring til hjernen – anbefaling af et kursus

Skrevet af Trine Kolding

Mine arme er stadig over hovedet i begejstring over et kursus, jeg netop har været på. Titlen er “Skab aktive læringssituationer i undervisningen”, og fokus ligger på, hvordan man som underviser kan skabe langt større læring end den, der typisk finder sted på traditionelle lyt-og-lær kurser. Underviseren hedder Jacob Lindeblad og er efter min mening en af de største kapaciteter inden for området herhjemme.

Han er inspireret af Roger Greenaway, opfinderen af tankegangen Moving Bodies – Moving Minds, som ultrakort beskrevet handler om, at når vi involverer kroppen i undervisningen og andre sammenhænge, så lærer vi langt mere effektivt.

Efter to forrygende kursusdage gik jeg hjem med en notesbog fyldt med konkrete øvelser og så meget inspiration, at mit hovede næsten ikke kan rumme det:-) Og jeg er nu i fuld gang med at opdatere både kurser og coaching med de nye værktøjer.

Det er længe siden, jeg har følt mig SÅ energifyldt og inspireret – og blot på grund af et kursus. Det siger en del om, hvor vigtigt det er at sørge for sin egen kompetence- og videreudvikling, og hvor stor værdi en underviser kan bibringe andre mennesker.

Hvis du arbejder med undervisning, proces, facilitering, uddannelse el.lign., vil jeg varmt anbefale dig at deltage på et af de kommende kurser.

Og et TIP: Tag af sted med en kollega eller konkurrent for den sags skyld (Jacob Lindeblad er stor fortaler for, at vi deler al vores viden, også med konkurrenter – vi kan jo kun blive bedre og dermed yde større værdi for kunderne!) – vi kan alligevel kun huske ca. 20% af det vi lærer på kursus, så hvorfor ikke genopfriske og dele den viden, DU tager med dig hjem med en anden deltager. Måske fordobler I endda læringen.

Selv tog jeg afsted med min uundværlige kontorkollega Jytte, og vi har allerede booket en dato for vores kursusopfølgning.

[tags] Jacob Lindeblad, Roger Greenaway, Moving Bodies – Moving Minds, aktiv læring, proceskonsulent, facilitering [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. februar 2008 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Abelone Glahn  |  11. februar 2008 kl. 16:49

    Jeg har været på et kursus med roger, og det var simpelthen så godt.Klar anbefaling herfra også.
    Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: