Mor og selvstændig på én gang

Skrevet af Karen Lumholt

Mor og selvstændig på én gang

Velkommen på bloggen!

Den skal være mødested for kvinder, der driver egen mikrovirksomhed. Jeg håber I vil være med til at snakke om indholdet i bogen “Fra biks til business”, som udkommer på fredag den 14. november.

En grundlæggende antagelse i bogen “Fra biks til business” er, at vi som kvinder skyder os selv i foden, hvis vi forsøger at ignorere det faktum, at vi har børn (eller gerne vil have børn). Lad os dog se det i øjnene! Og lad os så se, hvordan moderskabet kan blive en fordel, ikke kun en ulempe.

Der er god grund til at påstå, at børn og egen virksomhed godt kan forenes. Ikke mindst her i Danmark.

For det første er der mange måder at drive business på – du ved det selv, hvis du har en virksomhed derhjemme. At være en ”rigtig businesskvinde” er vel én, det lykkes for. Hvis det lykkes for dig, er du så en dårligere mor? Man kan også drive business med succes på mange måder. Og man kan vokse med sin virksomhed på mange måder. Se “fra biks til business” kapitel 9.

For det andet er mange fædre ganske udmærkede ”mødre”, dvs. at de kan gå ind og overtage en stor del af de omsorgsfunktioner, som moderen traditionelt varetager. Og mange fædre vil også rigtig gerne. Jeg kender personligt flere par, hvor manden køber ind, laver mad, hygger og leger med børnene osv., fordi det er han bedst til. Hun er måske god til at holde orden, gøre rent og vaske tøj. Hvis man er to, kan man fordele opgaverne på mange måder. En mand bliver ikke mindre sexet af at være god til at lave mad og til at have med børn at gøre. Tværtimod, vil jeg mene…

For det tredje har de fleste børn glæde af at have en mor, der er brændende optaget af sit job. Bare hun er glad, har overskud når hun er sammen med børnene og giver plads til, at familien også kan få lov at fylde – at arbejdet ikke fylder det hele. Jeg personligt brokkede mig mere og var mere udmattet og sur, da jeg var ansat, end jeg er nu som selvstændig. Mit arbejde fyldte meget på en negativ måde. Nu fylder det på en positiv måde.

For det fjerde behøver din arbejdsuge ikke være længere, fordi du er selvstændig. Set over et år. Der vil være perioder, hvor du arbejder meget – og andre, hvor du har tid. Du kan holde fri, når du vil! Lærer du at bruge din tid på det, der er vigtigst for at nå dine mål, sørger du for at at søge råd og vejledning og hjælp hos dem, du har det sjovt med og som kan aflaste dig – så kan du ende med at holde mere fri end du nogen sinde før har gjort!

For det femte vil du opleve, at det at være mor kan gør dig endnu mere kvalificeret til jobbet som både leder og selvstændig. Du tager ansvar og træffer beslutninger. Du kan motivere andre, multitaske, klare paniksituationer og at tingene ikke lige udvikler sig, som du havde planlagt. Du har empati og kan sætte dig i andres (kundens/den ansattes) sted. Moderskabet er en uddannelse, som snildt kan konkurrere med de executive uddannelsesforløb, ledere bliver sendt på – inklusive kanindræberkurser, indianske svedehytter og overlevelsesture.

Læs mere i “Fra biks til business”, kapitel 3: Work/life balance.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 9. november 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: