Mine oaser

Skrevet af Trine Kolding

“Hvorfor tager du afsted så tidligt?”, spurgte min mand, da jeg bookede en togbillet til Århus med afgang om formiddagen (kursus skulle afholdes næste dag).

I øjeblikket underviser jeg i Århus ca. 1 gang om ugen. Med DSBs igangværende skinnearbejde er der ca. 4 timers transport hver vej. Så med togtur, overnatning og kursus bliver det da til noget tid væk fra familien. Som jeg ser det, er der to måder at gribe situationen an på:

1) Ærgre sig over den megen spildtid og irritere sig over ikke at kunne være sammen med mand og unger
2) Fokusere på fordelene og få noget godt ud af det

Skrivetid og egentid
Jeg vælger det sidste. Den lange transporttid giver mig en chance for at nå at færdiggøre mit nye bogmanuskript. Deadline er lige om lidt og har kostet mindst ét gråt hår. 4 timers koncentreret og uforstyrret tid – hvor ofte har du egentlig det? Når jeg tager tidligt afsted, kan jeg nå skrivearbejdet på vejen og slappe af om eftermiddagen. Som virksomhedsejer og småbørnsmor er egentid en sjældenhed, så det gælder om tage og nyde den, når det er muligt.

Jeg har en særlig forkærlighed for Århus, fordi jeg startede min erhvervskarriere her. 12 år efter er det stadig lidt som at komme hjem, når toget ruller ind på banegården. Jeg nyder at slentre rundt i gaderne, og for tiden er jeg ved at indarbejde en rutine med at tage i kurbad i den gamle badeanstalt Spanien. Det er et skønt sted med masser af atmosfære. Efter en svømmetur er det herligt at afslutte med dampbad og det kolde gys! Både krop og sind er som nyfødt bagefter.

Næste uge har jeg booket tid til massage. En vidunderlig og energigivende egentids-aktivitet, som jeg faktisk endnu ikke har praktiseret i 2008.

Summa sumarum: Det er dejligt at holde kurser i det jyske – fordi jeg har valgt, at disse ture skal være min lille oase. Og så er det ekstra dejligt at komme hjem til familien, når man både har savnet og fået ladet op.

Hvad og hvor er dine oaser?
 
Mange afslappede hilsener fra det jyske,
Trine Kolding

[tags] Svømmebadet Spanien, Århus, oaser, egentid, DSB, dampbad, kurbad, massage [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 9. juni 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Abelone Glahn  |  17. juni 2008 kl. 07:33

  Det er fordi rejsetid foregår i ingenmandsland. Der er ingen, der har krav på dig i rejseland.
  Det er fantastiske timer, jeg er helt enig.
  Eneste ulempe er, at bordene i kupeerne er for høje til at skrive på PC med.
  Særligt netop på de lange ture ender det med, at man har rivende ondt i skuldrene.

  I gamle dage var færgeture mine oaser.
  nu er der broer over det hele. Æv.

  Abelone

 • 2. trine kolding  |  25. juni 2008 kl. 14:14

  Du har ret – bordene er ikke gode til at arbejde ved. Derfor har jeg i skrivende stund bestilt en ny pc, lille lækker sag fra IBM (THINKPAD X60) med 12 tommer skærm og en vægt på max. 1,4 kg. Den kan jeg sidde med på skødet uden at karambolere med bordet. Og med en lille pude eller jakke under er vi ved at være der. Desværre er der laaang leveringstid – ca. 14 dage må jeg vente! Ja, tålmodighed er kort i vores haster-samfund:-)

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: