Mere magisk design

Skrevet af Trine Kolding

                             skrivemaskiner                          pc
                      Fra skrivemaskine til pc        Skrivemaskine og pc af ældre årgang
                               

En anden produktkategori på Dansk Design Centers udstilling Magisk design – produkter, der har ændret vores liv handler om udviklingen fra skrivemaskine til pc; ”…hvordan vi har bevæget os fra det analoge til det digitale medie og skabt muligheder for direkte overgang mellem tanker og det skrevne ord – i et splitsekund.”

Øget effektivitet
På en af standerne kan man læse, at: ”Arbejdspladsen 2007 er fleksibel, mobil og individuel med maskiner og hjælpemidler, der gør vores arbejdsindsats mere effektiv og koncentreret.” Den effektive arbejdsindsats gik jeg længe og grundede over. Ja, ingen tvivl om at alle hjælpemidlerne gør os mere effektive, men de skaber også en ny situation med mange afbrydelser, højt arbejdstempo og koncentrationsproblemer i vores online-samfund. Så måske er gevinsten til at overse…?

Nyheder i toget
Onlinesamfundet minder mig om, at jeg for nylig læste om at kommende forsøg med tv-skærme i togene, så vi kan se nyheder m.m. DR har for et par dage siden udsendt en pressemeddelelse om, at de er i gang med at realisere projektet i et par togstammer, der kører mellem Holte og Høje Taastrup. Så nu kan vi både føre lange samtaler i mobilen til enten glæde eller irritation for de øvrige passagerer, afhængig af hvordan man ser på det, og samtidig holde os opdaterede om de seneste nyheder.

Det er vel lidt paradoksalt, at vi ønsker konstant opdatering på verden omkring os samtidig med, at vi i stigende grad efterspørger ro, fordybelse og koncentration…

Personligt oplever jeg, at det bliver sværere og sværere at finde et ”stillerum” i det offentlige rum. Heldigvis hørte jeg til min store glæde i nyhederne i fredags, at det nu er blevet trendy og “overskudsagtigt” at være offline. Det er nu smart at slukke for mobilen med jævne mellemrum og lukke ned for mailstrømmen.

[tags] offentlige rum, stille rum, dansk design center, magisk design, DR, offline[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 14. maj 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: