Mere ferie i hverdagen

Skrevet af Trine Kolding

Sommerperioden er en herlig tid. Tempoet er skruet ned, afbrydelserne færre og der er tid til fordybelse, udvikling og kreativitet. Og så er der naturligvis selve sommerferien! Jeg er netop hjemvendt fra en dejlig, afslappende ferie. En tiltrængt vitaminindsprøjtning. Nu er jeg klar igen med nye idéer og fornyet energi.

Imidlertid oplever de fleste af os, at tempoet kører i vejret igen, så snart vi vender tilbage til arbejdet. Bunkerne har vokset sig store, og indbakken bugner af ubesvarede mails. Og inden vi får set os om, er den sidste rest af ferie-ro forsvundet.

Hvordan bevarer vi feriestemningen i dagligdagen?
Det er et spørgsmål, min kontorkollega og jeg bruger tid på i øjeblikket. Ikke sådan at forstå, at tempoet ikke må være højt og hektisk ind i mellem. Det kan i sig selv være inspirerende og energigivende. Det, vi er ude efter, er tidslommer af fred og ro, hvor vi tager os tiden til at udvikle os selv og virksomheden, fordybe os i forskellige opgaver og emner og sidst men ikke mindst slappe af, så vi kan levere, når det gælder.

Personligt har jeg lagt mere luft imellem mine arrangementer og opgaver i efteråret. Jeg foretrækker at starte ugen med at kigge i kalenderen og tænke: “Det bliver ingen sag at nå opgaverne” i stedet for den mere almindelige: “Åh nej, hvordan skal jeg nå det hele?” Der skal nok komme masser af uforudsete opgaver, afbrydelser etc., der fylder tiden ud, så hellere for meget luft i kalenderen end for lidt.

Det selvstændige liv er fyldt med goder
For mig handler det også om at have tid til at nyde livet som selvstændig. Der er masser af udfordringer: Manglende back up ved sygdom, ansvaret ved at drive en virksomhed, manglende økonomisk sikkerhed… Og så er der alle goderne: Friheden, muligheden for selv at tilrettelægge tid og kalender, fleksibiliteten, at arbejde med det jeg brænder for…

Blot skal vi huske at benytte os af fordelene. Jeg har tidligere skrevet om selvstændige, der ikke under sig selv en fridag eller sågar ferie. Men ligesom alle andre har vi brug for at restituere for at bevare vores engagement og kreativitet, der er fundamentet for vores eksistens.

Afslapning i Århus
Da jeg som noget af det første efter ferien skulle en tur til Århus for at undervise, bookede jeg et tog om formiddagen dagen før. Så kunne jeg arbejde på togturen og herefter holde fri i Smilets by. En herlig eftermiddag med shopping, cafébesøg og en løbetur for den gode samvittigheds skyld:-)

Om man synes, det er træls med mange rejsedage, er et spørgsmål om holdning. Som tvillingemor er det en udelt luksus at bestille roomservice og få sin nattesøvn. Så her er min idé om at få lidt mere feriestemning ind i hverdagen:

værelse med udsigt og roomservice Værelse med udsigt og roomservice

Nogle vil mene, det er spild af tid at lægge halve eller hele fridage ind i kalenderen. Min erfaring er, at det giver mere energi og større arbejdsglæde. Prøv det, og bedøm selv!

 [tags] feriestemning, fornyet energi, afslapning, fridage, livet som selvstændig, microbusiness [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 3. september 2007 i kategorien: Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

  • 1. femi og michael  |  3. september 2007 kl. 19:15

    En forkælelsesdag i Århus. – Det lyder som en fremragende ide.

  • 2. Trine Kolding » Dov&hellip  |  5. september 2007 kl. 07:31

    […] “Ja, ja, nu skal det hele jo ikke gå op i pauser og fridage!”, bemærkede en kollega i mit netværk efter at have læst indlægget Mere ferie i hverdagen. […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: