Mediefolk løber fra ansvaret!

Skrevet af Allan Ravn

Nu må den evendelige negative “sang” om finanskrise stoppe!!!

Nu har den såkaldte finanskrise raset i mere end 5 måneder. I denne periode har alle mediefolk og andre som har adgang til medierne, stået på tærerne af hinanden for at tale os andre ned i et stort sort hul! – FINANSKRISE! PÅ PÅ! DET GÅR GALT! – FINANSKRISE! – FINANSKRISE! (dog skal det lige anføres at et par enkelte modige bank folk har pippet lidt om, at danskernes økonomi faktisk er ret god..)

Det er nu tid til at de selvsamme medier og folkene bag, tager deres ansvar alvorligt og begynder at udbrede budskabet om hvad det egentligt går ud på….Det er en uhyggelig negativ mental spiral, som har spredt sig rundt om kloden! jo da, et par banker og andre virksomheder er gået ned, nogen i større stil end andre, og menigmand har mistet penge på aktier, eks. Roskilde Bank. Undertegnede er selv en af dem. Men aktiehandel er altså et spil. Et spil på lige fod med ludo og matador. Hvis du spiller har du muligheden for at vinde, hvis du altså er opmærksom og kender reglerne. I de forgangende år har ekstremt mange mennesker dog spillet aktie spillet, uden at være opmærksomme og uden at kende reglerne… og problemet er at de selvsamme mennesker har vundet – BIG TIME – Og sejre uden opmærksomhed og årvågenhed, gør at vi som homo sapiens bliver dovne!

Men det jo altså ikke noget helt nyt fænomen at virksomheder går konkurs, eller at menneske bag virksomhederne fusker med tallene…kig i historiebøgerne.

Det nye er at vi nu til dags har et tæppe bombardement fra mediernes side. Og hvad sælger bedre (på den korte bane) end dårlige nyheder. Men spiralen indhenter også mediefolket, og på et tidspunkt bliver der solgt færre aviser, der bliver brugt færre kroner på kampagner i tv spots osv. Og hvem rammer “krisen” så… ja, nemlig, de selvsamme mediefolk der har tudet os andre ørene fulde omkring dommedag!

Jeg håber ikke for nogen at de skal miste job og indtægtsgrundlag. Men den måde som denne krise bliver angrebet på af medierne, er født til at blive en selvopfyldende profeti.

I de perioder jeg har arbejdet med sportsfolk, der skulle præstere ud over det sædvanlige, har vi blandt andet benyttet gentagelsens magt. Gentag igen og igen, det du se, føle, opnå. Altså en kodning af hjernen. Og det virker skræmmende stærkt.

Så man behøver altså ikke være professor i økonomi for at vide, at nå ordet KRISE, bliver sagt 1 million gange om dagen….hvad får man så???

Mediefolk og andre med adgang til offentlige talerør….tag nu jeres ansvar alvorligt. Dæmp dommedagstrommerne, kig på fakta og kig lidt i historiebøgerne.

I det kinesiske sprog består ordet krise, af to ord. Fare og mulighed! hvad vælger du at fokusere på??

Mange julehilsner

Allan Ravn

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 26. december 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Else Marie Andersen  |  1. februar 2009 kl. 14:27

    Hold da op, nogle kloge ord, Allan. Du skulle vist være politiker. Men hvor er jeg dog enig med dig. Krise mig her, og krise mig der. Lad os nu komme videre.vh Else Marie Andersen Thisted

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: