“Mandhaftig” artikel i Femina

Skrevet af Karen Lumholt

“Jeg vidste ikke at du var så mandhaftig”, var der en læser af Femina, som sagde til mig til en familiebegivenhed.

Jeg kan fortælle, at en stor del af Feminas læsere er – mænd. I hvert fald at dømme efter de mange reaktioner, jeg har fået på artiklen i det forrige nummer af Femina, hvor jeg blandt andet opfordrer til at kvinder ikke sætter deres lys under en skæppe, lærer at sælge sig selv lidt dyrere og lærer at tro på deres kvalifikationer og ideer.

Af alle de mange gode mediedækninger, der har været af “Fra biks til business”, er Feminas nok den, der har givet flest spontane tilbagemeldinger. Femina-artiklen handler i høj grad om de “Tretten faldgruber, som kvinder falder i”, som jeg skriver noget om i bogen – og hvordan man undgår dem, når man vil starte selvstændig virksomhed. De fleste af faldgruberne handler om at forberede sig for meget, sælge for lidt, gøre alting selv, være for grundig og detailorienteret og for pligtopfyldende, have for lidt tro på sig selv og tænke for negativt om at tjene penge. Og så handler de om at tænke for lidt på sig selv og på, hvad der er sjovt, livsbekræftende og giver energi.

“Man må nyde før man kan yde”, siger min svigermor altid – og så serverer hun et eller andet lækkert, hvorpå man kan gå i gang med opvasken eller noget andet, som skal gøres. Princippet er godt: Man må have det sjovt og have masser af inspiration for at orke at knokle.

Et andet godt citat: “Vælg et arbejde som du elsker, og du vil aldrig mere skulle gå på arbejde i hele dit liv…”. Lad lysten drive værket!
Hvem var det nu, der sagde det?

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. februar 2009 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: