Lynoversættelse af din hjemmeside

Skrevet af Abelone Glahn

Mange holder sig tilbage fra at lave en engelsk version af firmaets hjemmeside, for det er for uoverskueligt at få nogen til det.

Man kan skyde genvej ( med forbehold, som jeg kommer ind på bagefter).

Genvejen ligger på Googles translate, som man simpelthen taster en URL ind i, og vupti er en oversat til et andet sprog, man selv vælger. Her har jeg valgt fra dansk til engelsk.

At prøve at taste nogle af ens hjemmesider ind i denne oversættermaskine kan give

– et fingerpeg om hvor meget professionelt arbejde, man mangler for at få det til at lyde helt korrekt

– hvilke fagudtryk, man arbejder med til daglig, og som det kan være ret nyttigt, at man alligvel fik sat sig ind i, hvad hedder på et andet sprog.

– et (muligvis gruopvækkende) indblik i  uddaterede ting, man har liggendep sin hjemmeside, som man ikke nødvendigvis ser, når man bare skimmer ned over si side på sit modersmål.

Jeg lavede øvelsen med et par af mine egne hjemmesider, og fik ved samme lejlighed lige smasket i hovedet, hvor jeg har glemt at opdatere. Meget nyttigt.  Nu er det så bare lige med at finde tid til at få opdateringen udført…..kender du det ?!

Forbeholdet er selvfølgelig, at noget er totalt volapyk og indimellem virkelig (ufrivilligt) morsomt, fordi en maskine selvfølgelig ikke kan oversætte som et menneske, der kan tænke selv. Så lad endelig være med at copypaste teksten ind ukritisk….

En anden funktion er  “oversat søgning”. Den giver et glimrende indblik i, hvordan man kan oversætte nogle af virksomhedens fagudtryk, og samtidig giver den eksempler på hjemmesider, der indeholder de samme termer, eller noget, der minder om det.

Jeg har for eksempel indtastet virtuel rekruttering, som jeg arbejder med, i maskinen.
Det giver mig et godt vue over tilsvarende engelsksprogede firmaer, der arbejder med virtuel rekruttering.
Og i dette tilfælde kan det hjælpe mig til at se, hvordan jeg og mit produkt differentierer sig fra hvad der er på markedet allerede. Beroligende og smart.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. juli 2008 i kategorien: Dit virtuelle håndtryk,Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: