Ludfattig og idérig – ny bog for kunstnere

Skrevet af Abelone Glahn

“Ludfattig og iderig  – en overlevelsesguide til salgs-sky kulturskabere”

Ludfattig og iderigBedre kan det ikke udtrykkes. For bogens titel er både titlen og dilemmaet for hundredevis af kunstnere, kulturarbejdere, kunsthåndværkere, og andre skabende selvstændige.
Masser af ideer og entusiasme, men i længden ingen penge til at gennemføre dem for, eller ingen penge på kistebunden, fordi man ikke ved, hvordan man prissætter og sælger sig selv – eller fordi man ikke bryder sig om den mere kommercielle del, netop fordi den er kommerciel.

Slut med gratisarbejde for kulturskabere!

Så nu har Ulla-Lisa Thordén har gjort det igen. Skrevet en usædvanlig handlingsrettet guide til de selvstændige, der ikke er så gode til at sælge sig selv eller produktet, de fremstiller, kunsten de udfører, værket de skaber, ideen de undfanger, som andre tjener kassen på!

Har man hørt det før – ja, masser af gange. Hvordan er det lige, jeg prissætter mine ideer, og hvordan sikrer jeg mig penge for dem? Hvordan sælger jeg i det hele taget ideer, kunst, noget, der skaber værdi fordi det er kultur, men som er næsten umuligt at forklare værdien af i vanlige termer? og hvordan overkommer jeg den indgroede modvilje mod selve købmandsskabet, som mange kunstere har.

Ulla-Lisa Thordén – som tidligere har skrevet den svenske (prisbelønnede) salgsbibel for selvstændige “Sælg dig selv og ta’ betalt” og som har fulgt den op med den danske ditto “Sæt pris på dig selv – sådan sælger du dit særpræg” – har sammen med freelancejournalisten Thomas Östberg skrevet denne guide for kulturarbejdere. Thomas har skrevet en række interviews i bogen, mens Ulla-Lisa har skrevet grundvejledningen.

Dette er en bog, du bliver rig af at læse! Jeg har haft den store glæde at kigge med over skulderen i løbet af bogens tilblivelse. Interviewene har jeg dog ikke set før, og de er vidunderligt illustrative og inspirerende for, hvordan man skal forholde sig som kunstner og selvstændig. Hver af de interviewede ( skuespillere, musikere, komponister, eventmagere, malere, kunsthåndværkere, forfattere) slutter interviewet med at give personlige råd, og disse er fuldt på højde med Ulla-Lisas meget faglige og velfunderede råd.

Thomas og Ulla-Lisa blogger selvfølgelig om emnet her.

Jeg importerer selvfølgelig den svenske bog, lige som sidst, hvor Ulla-Lisa skrev “Sælg dig selv”.
Du kan købe “Luspank og idérik”, som den hedder –  her formedelst 220.- plus porto.
Bogen vil blive anmeldt her senere.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 6. juni 2010 i kategorien: Bøger,Forretningsstrategi,Mikrovirksomheder,Salg . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: