Kvindelige iværksættere – hvor er I?

Skrevet af Julie Lindegaard

I går bragte Erhvervsbladet en artikel, hvor en række eksperter giver deres bud på ti iværksttere, der er værd at holde øje med.
Jeg kastede mig straks over de ti nominerede – primært for at se, hvordan mine kønsfæller udlevede deres drømme…

MEN ikke EN eneste af de ti er kvinder….

Hmmm – hvad går der galt for os kvinder?
Eller er det bare fordi vækstpanelet består af mænd – og at mænd vælger mænd? (Nej, det ville ikke være rimeligt at mistænke mændene for, vel???)
Måske er kvinderne bare dårlige til at fortælle om deres virksomheder – og skabe medieomtale??

Eller måske er de bare dårligere til at skabe forretninger med vækstpotentiale??

Jeg tror ikke på, at kvinder er dårligere til at drive forretning – men hvad er det så?

Gode bud modtages gerne her i sommerferien….

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 16. juli 2008 i kategorien: Diverse,Markedsføring . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Abelone Glahn  |  16. juli 2008 kl. 13:15

  Ja, jeg siger tørt, at det også godt kunne have noget at gøre med, hvordan Erhvervsbladet udvælger kandidaterne. Du henviser i dit forrige indlæg til en anden artikel i erhvervsbladet – det er en om at cheferne ikke holder ferie. SAMTLIGE interviewede er mænd. Den eneste kvinde, der får lov til at snige sig med på det ene billede, er en medhjælpende hustru, som alene får lov at være med på billedet.

  Man kunne godt have nogle af Erhvervsbladets journalister mistænkt for at tænke en lille smule kønsensidigt og slet ikke have kvinderne med i tankerne, med mindre det decideret SKAL handle om kvinder. Altså en form for automatreaktion.
  Det er jo set før…

 • 2. julie lindegaard  |  16. juli 2008 kl. 16:27

  Kære Abelone
  Jeg er helt enig – ligesom indlægget heller ikke tager højde for, at der i artiklen ikke fremkommer dokumentation for, hvad de har set efter – ej heller præcist hvem vækstpanelet består af. Og jeg tror da at mænd vælger mænd, der ligner dem selv – ligesom jeg ofte vælger kvinder, der ligner mig i mine samarbejdsprojekter…..

  Men jeg vil opfordre til, at kvinderne bliver mere synlige. For jeg tror, at mange mænd gerne vil vælge kvinder – hvis de kan finde dem??

  Jeg ved alt det med, at “kvinder er mere forsigtige, mindre risikovillige osv” – men det må da være en kliche i 2008?

  Så ja, hvor er kvinderne – der er risikovillige, og har kæmpe økonomisk succes?
  Jeg ved godt, at der er andre succesparametre – men økonomisk succes er altså et af dem – og her er der bemærkelsesværdigt få synlige kvinder!
  Findes de?

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: