Kortlæg dit kontor

Skrevet af Abelone Glahn

I den herlige film Salmer fra Køkkenet (Bent Hamer, 2003) kortlægger det svenske Hjemmets Forskningsinstitut enlige mænds adfærd i køkkenet i en lille norsk flække. Vi er i 1950’erne, og instituttet har da allerede med held gennemført lignende observationer af husmoderens adfærd i det svenske køkken. Registreringerne har hjulpet til at optimere indretningen, så alt fungerer så praktisk som muligt. Filmen er en perle. Historien er båret af en stille, underspillet humor og af de fuldstændig absurde situationer, der opstår mellem observatøren og den observerede: Observatøren udfører sit arbejde iført jakkesæt og uldsokker fra en tårnhøj stol i hjørnet af køkkenet og indtegner i al ubemærkethed den observeredes tøffende skridt, rundt i det lille rum, i sin rapport.

Engang var det en dyd at kunne indrette sit arbejdssted, så man skulle bevæge sig så lidt som muligt. Sådan var det med køkkenet – se blot tegningen nederst på siden fra NUTIDS MAD af Carla Meyer fra 1936 – og sådan har det indtil for ganske nylig været med kontoret. Alt skulle helst være inden for rækkevidde, så man undgik overflødige skridt og spildtid.

Sådan vil jeg ikke anbefale dig at indrette dit kontor. Kortlæg din arbejdsplads og find ud af, om du kan få mere fysisk aktivitet ind i din arbejdsdag ved at indrette dig på en måde, så du både skal op at stå, gå og strække dig en gang imellem for at komme til printeren, klips eller mapper.

NUTIDS MAD 

[tags]kontorindretning, ergonomi[/tags]  

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 6. september 2009 i kategorien: Kontoret . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: