Konflikt eller bare dårlige betalere?

Skrevet af Nethe Plenge

Da jeg efterlyste cases til Hånd om konflikten var der flere, der skrev: Jeg har konflikt, når mine kunder ikke betaler. Den melding kom lidt bag på mig. For mig er de dårlige betalere da nok anledning til irritation og et uforholdsmæssigt tidsforbrug, men jeg havde egentlig ikke oplevet det som konfliktstof.
Så hvad er konflikt egentlig?
I min verden er der tale om en konflikt, når
der er ‘noget’ vi er uenige om – det vil sige et emne, en sag,
og når den uenighed indebærer
et anspændt forhold imellem mig og den anden eller de andre.
Konflikten indbærer, at relationen mellem mig og den anden person (eller instans) går fra en ganske almindelig mellem-menneskelig tillidsfuldhed til at blive et mistillidsforhold: Jeg tør ikke længere stole på den anden.
Når sådan en begivenhed indtræffer, mister jeg mit sædvanlige overskud og overblik, min kraft og styrke. Og ikke nok med det: Jeg hverken orker eller ønsker at anerkende den anden person eller instans. Der blir slået skår i tilliden.
Konflikten udspiller sig herfra i min egen lille verden, jeg sætter forskellige forsvar ind, så jeg kan holde tilstanden ud.
Man kan lære at identificere en konflikt, inden den vokser sig stor og styg, og man kan lære at styre en konflikt, når man kender til sine egne konflikt-alarmklokker.
Derfor er konfliktforståelse en meget personlig sag.
Man skal lære sig selv konflikthåndteringens enkle kunst ved at arbejde med sine egne konflikter. Men man er ikke på herrens mark med det – Blandt andet i Hånd om konflikten findes redskaber, gode råd og fremgangsmåder til din egen, personlige konflikthåndtering.
Gribe for eksempel anledningen næste gang en kunde ikke betaler.
Mere om hvordan du kan forstå konflikten, dens signaler og løbebane, når vi ses den 12. september kl 15 i Børsens Kantine. Husk tilmelding! info@borsensforlag.dk
[tags]konflikt, forstå konflikt, konflikt er personlig, indentificere konflikt, Hånd om konflikten, konflikthåndtering, dårlig betaler[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 31. august 2007 i kategorien: Diverse,Konfliktstof . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: