Kinesisk fup?

Skrevet af Abelone Glahn

Det er næsten ugentligt, at jeg modtager forskellige fupbreve, som prøver at slå plat på, at kendskabet til, hvad det er fornuftigt at betale for at registrere, er lille, eller at man som virksomhedsejer kan være lidt usikker på, om man er sikret nok.

Men jeg kan godt komme i tvivl om, hvornår det er fup: I dag har jeg fået en mail fra et kinesisk firma, der vil fortælle mig, at de har en kunde, der ønsker at bruge hovedordet i  mit domaine “Frieagenter” i deres markedsføring.
Kineserne vil altså have mig til at tro på, at et kinesisk(registret) firma vil bruge et så kryptisk dansk ord som “frieagenter” i en markedsføring.
For at sikre mig mod misbrug af mit keyword og domainenavn – oh lykke – kan jeg heldigvis sikre mig og få registreret ordet hos mailafsenderen !

Brevet er et af de bedre forsøg på at fuppe, for det spiller på tvivl og usikkerhed på, hvad man skal gøre på nettet. Jeg vælger dog at sidde brevet overhørigt.
Hvis man vil vide lidt om registrering af keywords, altså egentlige søgeord, så fik jeg selv noget ud af at læse denne artikel fra Notabene/Guava.

Prøv lige at læse det kinesiske brev, se bort fra det dårlige engelsk og slagfejlene, og sig mig, om dette er et fupbrev?

August 5, 2008
FRIE AGENTER
Domain name & Internet keyword 

Dear Sir/Madam,          

We are Beijing Invees Network Science and Technology Co., Ltd which is the domain name register center in China. We received a formal application from a company who is applying to register “frieagenter ” as their domain name and Internet keyword on August 4, 2008.Since after our investigation we found that this word has been in use by your company, and this may involve your company name or trade mark, so we inform you in no time. If you consider these domain names and internet keyword are important to you and it is necessary to protect them by registering them first, contact us soon. Thanks for your co-operation and support.

 

Kind Regards
Anny.wamg
Tel: +86-10-62667450 (ext 607)
Fax:+86-10-62968871
Email: Anny.wang@beijing-invees.com.cn
Beijing Invees Network Science and Technology Co.,Ltd 

Website: www.invees.com

[tags] fupfirmaer, internet keywords, guava, notabene [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 5. august 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Gode råd . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. hanne  |  5. august 2008 kl. 13:41

  Jeg tror bestemt også, det er fup. Her er et link til en blog, der viser lignende eksempler – det næstsidste som dit:
  http://www.dougandrews.co.uk/?p=29

 • 2. abelone glahn  |  5. august 2008 kl. 13:50

  Dejligt link, tak! Det viser også videre til et andet site, hvor man virkelig toppes om tingene – her er der en diskussion med en “barbara”, der forsvarer registreringerne, men som får på puklen, fordi hun muligvis er firmaet selv i forklædning.
  Læs alle komentaererne her, for der er også nyttig information især for dem, der vi registrere asia-domainer.
  http://www.bloptimization.com/2008/01/asia-domain-name-registration-limited.html
  vh
  Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: