”Jag försörjer mig på det här”

Skrevet af Ulla Lisa

Så sa konstnären Anna Lena Mayor Ekeblad till ett antal kollegor innan de skulle ställa ut sina skapelser på Röhsska museet i Göteborg. Ingen av de andra konstnärerna kunde säga något liknande utan att ljuga.
Och Anna Lena Mayor Ekeblad har lyckats göra sitt intresse till sitt levebröd utan avkall på den konstnärliga integritet. Så här säger hon i en artikel i tidningen Entreprenör:
– När jag blev min egen bestämde jag mig för att bara göra saker som jag själv kunde stå för och vara stolt över. Gränsen för vad som är sötsliskigt, kommersiellt och vad som är genuint är hårfin. Behövde jag pengar för att överleva så fick jag jobba extra med något annat – gå ut med tidningen, säger Anna Lena Mayor Ekeblad.

Här kan du läsa hela Marie Corneliussons intervju (med rubriken ”Konstnären som vågar sälja”) med konstnären som sedan företagsstarten 2008 varje år fördubblat sin omsättning. Nu närmar hon sig ”miljonvallen”. Mayor Ekeblad har också en hemsida och en egen blogg.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 18. juni 2012 i kategorien: Fra Ulla-Lisa Thordens blog . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: