Indbrud i bil – alt er væk!

Skrevet af Abelone Glahn

Så skete dét, der simpelthen ikke MÅ ske: Indbrud i bilen.

Den bærbare, personlige papirer, kontokort og alle andre plastickort, brobizz, pung, taske,  CDer, bilradio, ja hele molevitten væk, en sen aften på Vesterbro, albue ind gennem ruden (eller hvad ved jeg), og væk var det hele.

Heldigvis ikke for mig, men for en freelancekollega.
Hovedproblemet er de personlige papirer og ikke mindst PCen, den bærbare med alle de vigtige dokumenter, med al korrespondance, med alle adresserne.
Og uden backup.

Det kan ske for os alle.
Er det ikke sket for dig allerede, vil det ske – tro mig!
Ikke nødvendigvis et biltyveri, men så en uheldig kop kaffe ned i PCen, et tyveri i huset, et uheld, noget der gør din bærbare eller din stationære uåbnelig. Lost forever.

Men at miste så mange data sker kun den ene gang.
For SÅ lærer man at backe up.

Personligt arbejder jeg på en stationær PC, som jeg har en ekstern harddisk til.
En gang om ugen, eller – skal jeg indrømme – ca en gang om måneden, når min Påmindelsesmail i Outlook er blevet udskudt pinligt mange gange – laver jeg en backup af
a) alle dokumenter
b) hele min outlook, det vil sige såvel breve som adressekartotek.

Desuden har jeg på et USBstik lagt mit adressekartotek, og de vigtigste powerpointpræsentationer, som jeg oftest bruger.
Det er mit absolutte guld, og derfor har jeg det på to backupmedier.
Var jeg lidt mere teknologisk dygtig, havde jeg også overført nogle af mine adresser til min telefon, men da jeg har over 5000 ( nemlig inklusive mit kundekartotek) er det for mange til en hyppig og fuldstændig opdatering.

Jeg HAR mistet alle data en gang. Det var bare en ordinær computerfejl, men alle adresser forsvandt. Endnu har jeg ikke mistet alle mine dokumenter, og kan i dag i det mindste rekonstruere de allerfleste, hvis det skulle ske.

Nu har jeg lært det med backuppen, men min kollegas oplevelse fik mig til at tænke på, at jeg rent faktisk ikke backer min bærbare op – jeg bruger den stort set kun, når jeg er på lange togture, men jeg har alligvel ting dér, som jeg burde gemme. Så frem med harddisken.

Og husk så at gemme dine data et sikkert sted: Jeg har en anden kollega, som backer sin meget omfattende daglige virke up på en ekstern harddisk hver aften.
Han lægger den så i et andet lokale, faktisk i en helt anden bygning, under et læs af brænde.
Lidt besværligt synes jeg, og han med, men det kan jo ske en dag, at der er indbrud, alle maskiner stjæles, tyven har måske god tid, og så ryger også de harddiske, man har liggende fremme. Og manden har jo ret.

Er der nogen af jer læsere, der har erfaring med virtuel backup, så vil jeg meget gerne høre godt og skidt om dette !

Min kollega har fået sin brobizz, sin mascara og sine bilnøgler igen!
Politiet stoppede i eftermiddag op ud for en forvirret narkoman, der sad undrende med brobizzen i hånden på Istedgade. Han anede ikke hvad den var til, og afleverede den uden at kny sammen med de andre småting.
Men alt andet – pist væk!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 8. august 2007 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

7 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Martin Bolbroe  |  8. august 2007 kl. 14:44

  Jeg kan jo kun give det råd at Online Backup fra en stabil udbyder, det er altså noget der virker, så er ens data sikret på den bedst tænkelige måde. Så behøver man ikke at skulle spekulere i lidt for kreative tiltag.
  OG KØB SÅ en eller flere kensington låse. En lille stålwire med en låsemekanisme der passer i et dertil indrettet hul i den bærbare eller på stationære PC’ere fra de gængse producenter. Man kan sikkert med ultra rå vold rive den i stykker, men ikke uden det kan ses og så er der jo nok ikke så meget gensalgsværdi i en PC der er “flosset” i det ene hjørne hvor ALT ved den bare signalerer INDBRUD.

 • 2. Henrik Kristensen  |  8. august 2007 kl. 21:28

  En anden dimension: Mon ikke de fleste i den situation nu burde orientere nogle kunder om at de havde nogle af deres fortrolige oplysninger/dokumenter liggende på en PC som nu er blevet stjålet?

  Mit råd: Krypter harddisken på din bærbare PC (og evt også den stationære). Det er professionel omgang med fortrolige data (også dine egne).

 • 3. Martin Bolbroe  |  9. august 2007 kl. 12:41

  Desværre er det jo nok sådan at dillemmaet omkring IT -sikkerhed hvad enten det er store eller små firmaer. Man har ikke ret godt lyst til at sende en mail til ALLE sine forretningsforbindelser og dermed fortælle HELE verden at man har dummet sig.
  IT sikkerhed det er noget alle har brug for men det har som regel aldrig større fokus før EFTER skaden er sket.
  Som så mange andre forhold i samfundet f.eks.: Fokus på speedometer -nålen og hastighedstavler -efter det smukke billede fra Rigspolitichefens hoffotograf…

 • 4. Finn Svenning  |  10. august 2007 kl. 10:05

  Jeg har 1Gb backup hos virusfirmaet Bullguard i et samlet abonnement. Backupen kører automatisk hver dag, eller når PC’en er tændt og på nettet et eller andet sted. Og, jeg har prøvet at hente Data tilbage igen – de er der altså og det virket.

 • 5. Malene  |  15. august 2007 kl. 20:44

  Jeg kan også kun sige ja til at online backup virker aldeles fremragende. Je har backup hos http://www.sabas.dk.

 • 6. Trine  |  27. august 2007 kl. 19:28

  Jeg har tidligere skrevet om det i blogindlægget “Backup – ikke kun for tøsedrenge”. Efter bitter personlig erfaring, hvor jeg mistede hele min Outlook, kører jeg nu automatisk online backup dagligt på ekstern harddisk. Mange firmaer tilbyder denne ydelse, og det er uundværligt. Trine

 • 7. Abelone » Blogkunde&hellip  |  29. august 2007 kl. 07:51

  […] sommeren igennem har lavet en undersøgelse om blog for saveme.dk ( der laver online-backup – et emne, der blev taget op her på bloggen, men som dog ikke omtaler saveme – før […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: