Hvornår er vi i stand til at afkode de tusindvis af oplysninger om os på nettet ?

Skrevet af Abelone Glahn

Mit indlæg om, hvad man ikke skal lægge på nettet,  har fået en del komntarer på K-forum, der feeder mine blogindlæg ind.
Dejligt med lidt debat om lister, grænser og kotume.
En del af kritikken går på, om man kan opliste ting, og om det er interessant at læse:
Jeg er personligt glad for lister, da de gør tingene ret overskuelige, nemme at tage stiling til, og er gode oplæg at diskutere ud fra.
Så jeg fortsætter gerne med lidt flere lister på min blog.

Hvad angår at dyrke det virtuelle håndtryk, så tror jeg, det er vigtigt at tænke over, at vi først langsomt er ved at indtage nettet, og at der er utrolig mange nye platforme, som de brede masser skal tage stilling til.
I disse sekunder, hvor jeg skriver dette, er der på P4 formiddag et langt indslag og en mulighed for at ringe ind og give sit besyv med om Facebook – er det kun for unge mennesker eller er det ved at vinde indpas hos voksne, spørges der. Ja, det breder sig, og der er pt 140.000 deltagere fra Danmark.

Der er altså mange nye tiltag, man ikke alene skal vænne sig til, men også finde nytten af for den enkelte.
Det betyder en del eksperimenter, og i den tid, hvor man eksperimenterer, tænker man  ikke nødvendigvis så voldsomt over, at alt der lægges på nettet fastholdes på nettet for tid og evighed.
Vi efterlader altså et spor, og det gør ikke noget, at vi tænker over, hvordan det ser ud, og om det er redeligt og set over tid både konsistent , personligt og professionelt.
Synes jeg.

Først om en 10-20 år vil de generationer, der ikke færdes så tit på nettet, være i mindretal, og jeg tror også, at først da vil vi være vante til at aflæse de mange signaler, som det samlede virtuelle håndtryk består af, afkode og vurdere de enkelte dele af det, så det giver et nuanceret billede af folk, præcis lige så nuancerede, som de er i virkeligheden.

Det kan godt være, at Reuters liste er latterlig for nogle, eller at de ser stort på, om deres emailadresse, som de sender ansøgninger fra, hedder blondinen@hotmail.com , og det er de i deres fulde ret til at være lige glade med.
Jeg har bare mødt for mange, der studser over det uprofessionelle indtryk, det giver.

Og jeg tror, at i en tid , hvor den virtuelle rekruttering kommer til at betyde rigtig meget for tiltrækning af ny arbejdskraft, er det vigtigt at arbejde med at se anstændig ud – dette gælder såvel den enkelte person ( kandidat) som den virksomhed, der skal tiltrække arbejdskraften.

Apropos Facebook, så var der for nogle dage siden en god diskussion på DONAlisten over omfanget af Facebook i Danmark.
Her er et klip:

Klip fra Jonas Heide Smiths Flickr Foto  (billedet er frigivet under CC)
Jonas Heide Smiths tal viser antallet af dem, der har tilmeldt sig den danske gruppe frem til og med den 7. november, og er baseret på tal indsamlet af Lisbeth Klastrup og andre.
Tallet fra 4/7 stammer fra http://www.computerworld.dk/art/40237?cid=4&q=facebook&sm=search&a=cid&i=4&o=48&pos=23

[tags]jonas heide smidt, Lisbeth Klastrup, facebook, P4 formiddag, computerworld, dit virtuelle haandtryk, virtuel rekruttering [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 20. november 2007 i kategorien: Gode råd,Sociale medier . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: