Hvordan er det så at flytte i kontorfællesskab?

Skrevet af Karen Lumholt

Jeg har på et tidspunkt skrevet at jeg ville vende tilbage til hvordan det så er gået, efter at vi er flyttet i kontorfællesskab. Er det rigtigt, at det øger omsætningen at ”flytte hjemmefra”, når man er mikroselvstændig?

Måske er det lidt for tidligt at gøre status; vi flyttede pr. 1. januar og tiden har været lidt atypisk pga. vinterferie og særlige begivenheder i familien (et dødsfald), som har taget en del arbejdstid. MEN – jeg synes alligevel godt, jeg kan gøre rede for nogle tendenser, som jeg håber jeg næste gang jeg gør status, kan dokumentere med nogle mål- og registrerbare facts. Her er min foreløbige status over fordele/ulemper:

FORDELE

– Når jeg møder på kontoret i Sturlasgade om morgenen, bliver jeg straks fanget ind af den gode stemning. Man hører andre tale ivrigt om emner, som er beslægtede med mit arbejde (i dette tilfælde tales der en del om kommunikation på nettet), der er travlhed, man hører latter osv.
– Jeg har stadig min frihed, dvs. jeg kan komme og gå som jeg vil og skal ikke afrapportere til nogen.
– Jeg bliver opdateret på nogle faglige områder, blot ved at lytte til snakken, som går – der er en hel del webkommunikation-snak, kommerciel snak etc.
– Jeg kommer i daglig berøring med mennesker, som er anderledes end mig (de er meget unge herinde, de fleste er mænd, deres interesser og familiesituation er forskellig fra min etc.) – det er meget inspirerende!
– Frokosten føles som en rigtig pause, fordi der er organiseret frokostordning, vi sidder bænket omkring et bord, der er dækket fint op osv.
– Jeg er stolt af at invitere kunder og samarbejdspartnere herind, fordi omgivelserne er dejlige, måske ikke luksuøse, men inspirerende og sjove.
– Jeg arbejder mere uforstyrret ved computeren end derhjemme, hvor der når som helst kan komme et skolebarn og stikke næsen ind af døren og sige: Hvor er far? Hvorpå jeg er revet ud af min arbejds-sfære, i hvert fald for en stund.
– Min professionelle performance synes jeg har lagt sig på et højere niveau, men det kan jeg næppe selv vurdere, det må andre gøre. Fx tænker jeg konsekvent mere kommercielt end jeg gjorde derhjemme, min sprogbrug har ændret sig og er blevet mere ”strømlinet”, synes jeg. Jeg leverer hurtigere – og mere målrettet.
– Der er generelt mindre privatmenneske og mere professionel Karen Lumholt over min approach over for kunder og andre, jeg taler med – også selv om det bare er i telefonen.
– Jeg synes også at jeg slapper mere af, det er måske fordi jeg ser, at de andre også ind i mellem tager sig en pause eller slår et par skæve, så kan jeg også.
– Det er dejligt at komme hjem og føle, man kan tillade sig at holde fri derhjemme.

ULEMPER

Er der nogen ulemper?
Ja, der er selvfølgelig nogle økonomiske, især
– at jeg betaler 6.000 kr. om måneden for lokalerne, også når jeg ikke er her
– at jeg betaler til en frokostordning, som jeg ikke altid bruger, fordi jeg er ude hos kunder (eller in casu: holder ferie)
– at jeg har udgifter til transport, det havde jeg ikke ret meget af før
– jeg bruger tid på transport, enten det er på cykel, med metro eller bil, men den tid er jeg nu begyndt at sætte pris på, fordi den adskiller hjemmesfæren fra arbejdet (så måske skal denne faktor på under fordele i stedet, jeg får jo også motion!)

De økonomiske ulemper forestiller jeg mig rigeligt bliver opvejet af de fordele, der er nævnt ovenfor, nemlig den øgede professionalisme.

Så er der konsekvenserne for familien. Jo, det er rigtig rart for den 10-årige at jeg lige er der, når hun står og skal bruge et klippekort til bussen og ikke har pengene eller når den 15-årige kommer og skal have et råd om en skoleopgave.

Men – og nu kommer det interessante: Ifølge de unge mennesker selv (en på 17, en på 15 og en på 10) er det lidt af en lettelse, at mor og far er flyttet væk fra hjemmet med arbejdspladsen. Ifølge dem er det gode, at de nu kan være nogenlunde sikre på at når vi er der, så er vi der som familiemennesker.
Med mindre altså at vi liiiige falder i snak om jobbet over middagsmaden….
Men det gør andre mennesker, der ikke er selvstændige, jo også.

SÅ – alt i alt – KLAR ANBEFALING!
I hvert fald for dig, der har halvstore eller store børn.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 20. februar 2009 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: