Hvor meget ligger der om dig på nettet?

Skrevet af Abelone Glahn

 • 1/3 af os har en profil på en online social netværkstjeneste.
 • 3/4 af os offentliggør vores e-mail på profilen.
 • 1/4 af os offentliggør vores telefonnummer.
 • 1/3 af os har en åben profil, som kan ses af alle på internettet.

Disse tal stammer fra IT og telestyrelsen, som den 11. november holder en konference om privatliv på profilen.

Det har da fået mig til at tænke over, hvor vigtigt det er, at mit telefonnummer ligger på facebook, for eksempel.  Det står så mange andre steder, og dem, der skal bruge det, kan jo sagtens finde det, uden at det behøver at stå på facebook, som jeg ikke har såmegetn fidus til.

Fortæl mig, hvor meget DU lægger ud på nettet af den slags faktaoplysninger og HVOR du gør det og fortæl mig, om det er så hamrende nødvendigt alle steder?

[tags] facebook, sikkerhed på nettet[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 6. november 2008 i kategorien: Sociale medier . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

 • 1. Sophie Hovdekorp  |  7. november 2008 kl. 08:24

  Hej Abelone.
  Tak for dit indlæg.

  Jeg er faktisk rimeligt protektiv især omkring billeder på facebook. Således vil jeg f.eks. ikke have tydelige billeder af hende liggende og ber andre fjerne dem, hvis de uploader dem. Jeg vil gerne beskytte hende mest muligt mod evt. misbrug.

  Med hensyn til faktuelle data som min email adr. er jeg for det første meget opmærksom på, hvor den er offentlig tilgængelig.

  Med en passioneret interesse for internet markedsføring er jeg ude og kigge mange steder og tilmeldt mange fora.
  Til det formål har jeg en email adresse, som stort set kun bruges til at kunne modtage rapporter, filer, lyd og andet. Når man så er “godkendt” som ikke spammer og virkelig kommer tættere på min person eller forretning, finder jeg ofte på at ændre adressen til en mere ren email adr.

  Dit indlæg fik mig dog til lige at overveje facebook en gang til.
  Jeg har fra starten haft min email adresse liggende med adgang kun for venner. Pointen er dog at efterhånden har jeg massevis af “venner” fra hele verden, jeg ikke kender og sevl om jeg endnu ikke har oplevet misbrug af min adresse, har jeg nu valgt at rette det til ingen, og i stedet lade folk gå gennem min webside for at hente den.

  God ide lige at lave et tjek på disse date en gang i mellem.

  kh.
  Sophie

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: