Hvad skal jeg dog blogge om ?

Skrevet af Abelone Glahn

Blog for selvstændige I dag skal jeg holde endnu et af mine kurser om LinkedIn og weblogs. Jeg bliver på mine kurser tit spurgt om, hvorfor man skal blogge som selvstændig. Forklaringen finder du her.Når en kursist så er blevet overbevist om, hvorfor vedkommende skal blogge, spørger de som regel: Hvad skal jeg dog blogge om?

Her svarer jeg:

Det du undres over!
For i samme øjeblik, du løfter en hændelse i dit privatliv op på et undreplan, løfter du begiveneheden op på et plan, hvor det kan være interessant for andre at følge med i tankerækken. hvis ikke, bliver dit indlæg alt alt for privat.
I stedet for at skrive: “Jeg var til et kedeligt møde i dag” bør du folde ud, hvorfor du fandt det kedeligt: “Mødet, jeg kedede mig til i dag,  fik mig til at tænke over, hvordan man bør tilrettelægge møder..etc.etc.”
Finn Svenning, der kører en blog for projektledere, har kaldt en blog for en UNDRELISTE, og det synes jeg, er lige på kornet – skriv om det, der undrer dig.


Skriv også om:

– unikke informationer, du sidder inde med på grund af din faglige interesse
– omtaler af bøger eller andet materiale, der kan være nyttigt for andre at få indsigt i

Blog indlæg kan være fotos, videoer, der giver et relevant budskab,  det kan være et nyttigt link, det kan være et vigtigt citat.
Sørg blot for, at man ikke spilder sin tid med at læse din blog, og husk også, at alt det du blogger er med til at tegne et billede af dig og din virksomhed.

Så derfor er et supervigtigt råd:
FIND DIN NICHE!
Lad være med at blogge om hvad som helst – det er ikke det store smørrebrødsudvalg, du skal præsentere. hellere lidt men godt, og i bedste kvalitet.

Hvis din blog skal fungere som en dokumentation for, hvem du er, set på en noget mere nuanceret måde, end den du kan præsentere på et CV eller en statisk hjemmeside, bør du holde dig til det personlige, og skære det private væk.

God BlogEtik:

– Vær dig selv
– Vær ægte og oprigtig
– Tilføj værdi
– Vær konsistent i dit indhold set over længere tid
– Vær professionel, personlig, men aldrig privat
– Hold dig fra injurierende og fornærmende indlæg
– Send altid et link med dit kritiske indlæg til den, du kritiserer.
– Hold tråden og tonen: Det er dig, der sætter dagsordnen for, hvad der skal diskuteres og hvordan!

Endelig vil jeg råde dig til som nybegynder at starte med at kommentere på andres blogs for at lære blogosfæren at kende. At kommentere på andres viser respekt for blogosfæren og for, at man deler og udveksler viden og kommentarer. hvis du ikke kommenterer på andres blogs, vil du i længden blive opfattet som et tågehorn, der alene vil bræge sine egne meninger ud. En blog er et dialogværktøj, husk dette – respektér samtalen.

[tags] blog, blogging [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 16. oktober 2009 i kategorien: Bloggerhverdag,Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: