Hold så fri – for din og min skyld!

Skrevet af Trine Kolding

Julie Lindegaard har skrevet er rigtig godt indlæg om selvstændige og ferie. Pointen er, at to forskellige undersøgelser viser, at 1) det er prestigefyldt at være selvstændig i dag og 2) selvstændige og ledere er de grupper, der holder mindst fri/ferie. Af en eller grund føler de det nødvendigt at være tilgængelige hele tiden – også i ferien. Det er lige vand på min mølle!

         no work zoneno work zone no work zoneno work zone
Arbejd hårdt, hvil hårdt
Når du vælger et krævende job/karrierevej, stiller det samtidig krav til dig om at kunne sige fra, prioritere og især restituere. Personalechefen i en jysk konsulentvirksomhed siger til sine medarbejdere: Hvis I skal arbejde hårdt, må I også hvile hårdt! Ingen mennesker kan holde til bare at arbejde og arbejde. Der skal lades op, slappes af, soves, hygges etc.

Egne forventninger stresser
Berlingske Tidende skrev da også i går om, at 60% af danskerne føler sig stressede. Eksperter peger på, at det i stigende grad er vores egne forventninger, der stresser os. I dag er det eneste sikre, at tingene forandrer sig. Ord som forandringsvillighed og omstillingsparathed blevet tyndslidt i en grad, så vi næsten ikke orker at sige eller høre dem mere. Vi kan ikke længere regne med noget, for mål, rammer og succeskriterier ændrer sig hele tiden. Ofte når vi ikke engang at realisere et mål, før det bliver ændret eller erstattet af et nyt.

Vores eget ansvar at være lykkelige
Samtidig skyller en selvrealiseringsbølge ind over os med dens inciterende løfter om større lykke og balance, når blot vi realiserer vores fulde potentiale. Arbejdet er en større og større del af vores identitet, så det er kun et naturligt sted at investere sine kræfter i at blive endnu bedre, mere succesrig, mere lykkelig. Enhver er sin egen lykkes smed, så hvis du ikke føler dig lykkelig, må du arbejde hårdere for at blive det.

Det kræver mod at holde fri
Hvis vi blot var lige så gode til at restituere, som vi er til at arbejde, tror jeg, at mængden af danskere på antidepressiv og angstdæmpende medicin ville falde markant. Men det kræver, at vi selv tager første skridt. Forvent ikke, at andre beder dig om at sætte tempoet ned. For de har mindst lige så travlt med at indfri deres egne og omgivelsernes forventninger. På den måde hjælper vi hinanden med at opretholde et tårnhøjt forventningsniveau.

Det kræver mod og stædighed at gå imod flertallet og sætte tempoet ned. Derfor vil jeg gerne invitere alle jer bloglæsere til at starte jeres eget opgør mod travlhedstyranniet. Jeg og det meste af Danmarks befolkning vil være jer evigt taknemmelige! Så bliver det nemlig nemmere for os at tage kampen mod travlheden op.
Mit eget bidrag er at starte 5 ugers ferie på mandag. Jeg er sikker på, at verden kan undvære mig, og hvis ikke – ja, så finder de nok en løsning alligevel. Og jeg tager ikke telefonen, for jeg vil have fred og ro 🙂

Mange sommer-hilsener,
Trine

[tags]Julie Lindegaard, Berlingske Tidende, sommerferie, restitution, selvstændige, ledere [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 14. juli 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: