Har du plads til en skurvogn?

Skrevet af Abelone Glahn

Sidder i øjeblikket til den sidste af “Sommerskolerne for selvstændige”,som har kørt over juni-august. Den sidste ledes af Pia Jønsson, som fortæller om forskellige muligheder for at drive egen virksomhed fra forskellige rum.

Pia Jønsson venter på, at Lars Billeschou får fortalt om LaOficina, inden hun underviserEt af spørgsmålene er, om man kan  frigøre sig fra hjemmet ved at arbejde fra en skurvogn i haven. En af deltagerne har et annex, hun arbejder i, og det betyder meget for hende, fortæller hun.

Flere fortæller, at de har øget omsætningen ved at flytte ud af hjemmet og i kontorfællesskaber, alene fordi de dermed tager deres egen forretning mere alvorligt og bliver mere disciplinerede.

Jeg oplever selv, at der er skiftende behov gennem en freelancetilværelse. I perioder har man brug for at være hjemme, i andre for at vokse sammen med andre. Jeg selv har været glad for at kunne kombinere, dels med et satelittilhørsforhold med La Oficina, og dels som partner i First Link.

Provinsen mangler “konkollegier”
Der er dog nogle af kursisterne, der udtrykker vanskelighed med at finde et passende sted at være sammen med andre, fordi de bor i provinsbyer, hvor det samme frugtbare miljø kan være svært at opdyrke.
Jeg bor selv i provinsen i nærheden af Stubbekøbing, og der har været adskillige tiltag til, at nogle selvstændige flyttede under samme tag. Det har alligevel været ret svært at få etableret, og en rigtig god mellemløsning har været at danne nogle “mødeklubber”, hvor man ikke fysisk bor sammen, men aftaler en arbejdsfrokost hver anden uge,eller et månedligt møde sammen med konkolleger eller arbejdsrelaterde samarbejdspartnere.

Det er iøvigt sådan, at Mikronet blev dannet – Mikronet, som holder jubilæumsseminar den 25. september – har sit udspring i en lille kreds af selsvstændige, der mødes på Lolland-Falster.
Der er lige blevet åbnet for tilmelding!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. august 2010 i kategorien: Arbejdsmiljø,Arrangementer,Kontoret,Mikrovirksomheder . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

 • 1. På sporet af succes  |  22. august 2010 kl. 13:40

  Er helt enig, der mangler bestemt en del kontorfællesskaber udenfor storbyerne. Eller også gemmer de sig godt.

  Jeg er selv super glad for at sidde på kontorfællesskab, men må indrømme at det er for sjældent jeg får tid til det!

  Godt indlæg!

  Cammilla
  http://www.cammillarysgaard.dk/blog/

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: