Har du et kriseberedskab??

Skrevet af Julie Lindegaard

Mit gæt er at det er de færreste, der har en kriseplan – sikkert i troen på, at de aldrig får brug for det….

Forleden havde jeg den store fornøjelse at sidde i et panel om kriseberedskab hos Foreningen af Vandværker i Danmark.

Det var en spændende aften, hvor jeg også blev en del klogere. Faktisk tænker jeg aldrig over, hvad der kommer ud af min vandhane…. Men efter et par eksempler fra vandværker med forureningssager stod det klart for alle 170 deltagere at kriseberedskaber ikke kun er papir til skuffen…..

Og pressen er en uhyre vigtig spiller i sådanne situationer…. Ofte bliver journalisterne dog betragtet som besværlige, nyhedshungrende sensationslystne modspillere….Desværre.
Jeg vil vove den påstand, at en del forvirring kan undgåes med god forberedelse. En god og gennemprøvet presseplan i krisesituationer er et must i en hver virksomheder, der påvirker verden omkring sig (og hvem gør ikke det??)

Og et af de vigtigste råd jeg gav videre forleden er at forstå journalisternes hverdag, arbejdsmetoder og vilkår – inden krisen er der. Kun på den måde kan du spille med på de vilkår og regler, der træder i kraft i krisesituationer.

Derfor – kom igang med at være offensiv med pressehistorier, lær at forstå, hvad der er en god historie, fortæl jeres egne gode historier og bliv klogere på journalisterne. Det er for sent at begynde, når krisen er der….

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. oktober 2009 i kategorien: Markedsføring . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: