Godt nyt til B-menneskene

Skrevet af Trine Kolding

Som kom det endelig – B-samfundet. Altså samfundet for B-mennesker! Og sikke et held for de mange mennesker, der mistrives med at stå tidligt op og følge en for dem helt unaturlig døgnrytme.

Indtil nu har Københavns Kommune kørt et pilotprojekt for en gruppe ansatte, der kunne møde senere. Det samme gælder en HF-klasse. Og nu har organisationen B-samfundet lavet et samarbejde med Livejob om at udvikle en speciel jobportal for B-mennesker og endda også B-certificerede virksomheder.

Det betyder, at B-mennesker på længere sigt ikke behøver at indrette sig efter et samfund, der primært er baseret på A-menneskers døgnrytme.

Kritikerne hævder, at det vil skabe en masse besværligheder i virksomhedernes dagligdag. Hvornår er folk på arbejde etc. Men udfordringer er jo til for at løses. Og i forhold til så mange andre problemer i erhvervslivet er dette vel blot et spørgsmål om planlægning og struktur. Det virkelig interessante er de mange gevinster ved at lade ledere og medarbejdere planlægge deres arbejde efter, hvornår de fungerer bedst. Tænk, hvad det kommer til at betyde for effektiviteten og kreativiteten!

Så behøver vi heller ikke at afskaffe de mange dejlige helligdage i løbet af foråret. Flere aviser har ellers fremhævet, hvor dyrt det er for det danske samfund, når vi alle holder fri så mange dage. Senest stod selveste Grundlovsdagen for skud!

Men ved at lade folk arbejde på de tidspunkter, hvor de fungerer bedst og dermed er mest effektive, bliver der masser af overskud til de nødvendige fridage, hvor vi kan slappe af, lade op og få nye idéer.

[tags]b-samfund, b-mennesker, Københavns Kommune, a-mennesker, LiveJob [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. juni 2007 i kategorien: Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: