Sådan startede det hele

Skrevet af Abelone Glahn

I 1999 begyndte min tilværelse som selvstændig freelancer efter nærmest et helt liv som fastansat journalist.

research-til-frie-agenter.JPG
(Sådan så mit skrivebord ud, mens jeg researchede til bogen Frie Agenter)

Desværre fik jeg ikke en særlig god rådgivning fra de iværksætterrådgivere, som arbejdede på daværende tidspunkt, fordi jeg ikke havde et fysisk produkt at sælge, men primært ville leve af at sælge min viden inden for online-netværk, de såkaldte virtual communities.
Rådgivningen var primært rettet mod produktionsvirksomheder, men jeg repræsenterede en ny type iværksættere, der ville væres selvstændige, men som fra starten ikke havde et mål om at være 100 ansatte efter to år, eller være Gazellevirksomhed.

Jeg savnede voldsomt en relevant rådgivning, ja ligefrem gerne en bog for selvstændige freelancere, dét der i dag kan kaldes mikrovirksomheder.

I 2001 udkom Daniel Pinks bog Free Agent Nation, der var det første formulerede bud på en beskrivelse af, hvordan freelancere, mikrovirksomheder og små selvstændige kommer til at ændre vores opfatelse af arbejdsmarkedet.
Free Agent nation af Daniel Pink

Den slugte jeg, og gik med den i tankerne og min egen ide om en dansk pendant til bogen op til Børsens Forlags Lise Nestelsø – der selv sad med et eksemplar af Pink i hånden og søgte en forfatter ! The rest is history, som det hedder.

Mødet har foreløbig ført til

Jeg er ikke ansat på Børsens Forlag. Derfor kan jeg godt tillade mig at rose forlaget uforbeholdent og sige, at her er der endelig et forlag, som kan se potentialet i og vigtigheden af de mange små selvstændige, der popper op.

Det er derfor en stor fornøjelse, at Børsen Mikro nu er blevet til noget, og at forlaget har taget skridtet fuldt ud og prioriterer dette hastigt voksende område som et klientel, der både kan serviceres med bøger, onlinetilbud og som kan være i dalog med hinanden via Børsen Mikro bloggene.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har skubbet meget på, og det er virkelig dejligt, at vognen nu er i gang – nu skal der fart på:

Derfor også velkommen til alle jer, mikrovirksomheder, selvstændige, freelancere eller hvordan I nu vil definere jer.

  • Brug dette forum til at hente viden, gøre jer bedre, skabe større forretning og sjovere opgaver.

Det er mit håb, at dette mødested bliver centralt for væksten i mikrovirksomhederne.
Der er jo ingen, der siger, at man ikke udretter store ting, bare fordi man definerer sig som Mikrovirksomhed!

anne-lise-abelone-reception.JPG

Historisk billede fra receptionen for udgivelsen af Frie Agenter i januar 2003.
Til venstre Anne Weinkouff, min meget dygtige redaktør, forlagets direktør Lise Nestelsø, og til højre denne blogs skribent.

[tags]mikrovirksomhed, micropreneur, freeagents, abelone[/tags]


Be Sociable, Share!

Opdateret d. 22. februar 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: