Go green!

Skrevet af Pia Joensson

Det forlyder, at grøn er den nye sort… Er du interesseret i at gøre din mikrovirksomhed så CO2 neutral som muligt? I så fald kan du finde masser af ideer på nettet, blandt andet på Planet Greens How to Go Green: At Work. Planet Green er et online community med fokus på økologi, der anbefaler kun at udskrive dokumenter og e-mails, hvis det er strengt nødvendigt, at tage cyklen i stedet for bilen, at bruge “grønne” kontorredskaber og så videre.

Prøv også at tjekke Elsparefondens website, hvor du både finder gode råd til indkøb af hardware til kontoret, og til hvordan du sparer på energien. Der er faktisk op til 1.000 kr. at spare på elregningen i en computers levetid ved at vælge energieffektivt! Og sammen med alt det andet energiforbrugende arbejdsudstyr, vi har på vores kontor, bliver det alt i alt til noget, der kan aflæses både på el-regningen og på CO2 regnskabet.

Bæredygtige ideer vinder frem

På IVÆRK & VÆKST 09 messen i Forum fortalte serieiværksætteren, David Madié, der coacher og talentudvikler iværksættere i både København og New York, at rigtig mange af de produkter og koncepter, der bliver lanceret og vinder udbredelse i New York har en grøn profil. Og da trends, der har succes over there, ofte er en strømpil for kommende tendenser herhjemme, giver det alene af den grund god mening at tage den melding ad notam, hvis du ønsker at udvikle din mikrovirksomhed.

David Madié nævnte TapIt water som et eksempel på et tiltag, der med et meget enkelt grønt koncept har vundet udbredelse i en række amerikanske storbyer. TapIt fungerer som det virtuelle knudepunkt for en række cafeer, hvor man ved at medbringe en genbrugsflaske kan tappe drikkevand gratis fra hanen. På den måde gør TapIt både op med vores hang til engangsflasker og gør opmærksom på, at retten til rent og gratis drikkevand bør være en menneskeret.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 22. september 2009 i kategorien: Kontoret . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: