Glimrende netværksoversigter for M/K

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg er stødt på to større oversigter over netværk, som jeg gerne vil dele med læserne af denne blog:

I forbindelse med projektet Virksomhedskvinder.dk har Start og Vækst som står bag sitet, oprettet tre lister over netværk, der kan være vigtige at være en del af.

Første liste er rettet primært mod kvinder, og  jeg synes, det er den mest opdaterede liste, som for eksempel har nye netværk som onlinenetværket Strictly Business og WIB-Danmark, der opstod efter Morgendagens Heltinders opsplitning forrige år, med. Særlig godt er det, at de selvstyrende net er med selv om de er uden kontingent og uden traditionel organisation.

Anden liste er en kortere liste over internationale netværk, som også er for kvinder. 

Og den tredie liste er (endelig) en liste over andre netværk, som  både er for M og K.
Her er en stor mangel dog, at man ikke har nævnt Mikronet, som netop er netværket for selvstændige og mikrovirksomheder!!!  Det burde ikke være ukendt, da det har eksisteret i fem år.

Disse lister opstår engang imellem. Desværre er de typisk knyttet til et projekt, og når projektpengene udløber, bliver listerne ikke opdateret. Men foreløbig er det såmænd nogle rigtig pæne liste, der tegner et billede af, at der foregår vildt meget rundt om i landet/udlandet.

Utopi at få en komplet samling
Der mangler selvfølgelig mange mindre netværk, som er selvinitierede, men det vil være utopi at tro, man kan vedligeholde en sådan oversigt.  Jeg var selv engang med til i Mikronet-regi at starte en netwiki, hvor netværkene selv kunne bidrage med opslag om dem selv, men det blev for stor en opgave at forklare, hvordan en wiki virker, så det droppede vi igen.

Netværksportalen forsøger
Andre forsøger på andre – mere lukrative måder – at lave en sådan oversigt, hvor man mod betaling kan få optagelse i netværket. Det gælder også foreninger, for der er jo ind imellem en flydende grænse mellem forening og netværk.
Det er Netværksportalen.dk, der samler netværk og foreninger i een stor oversigt. Igen kan den ikke blive komplet, for det kræver som nævnt, at man betaler for at blive set der, men det har rigtig mange gjort, og jeg er imponeret over, hvor mange, der er med.

Morale: Søg flere steder
Hvis man sammenligner netværksportalens oversigt over kvindenetværk med virksomhedskvinder.dk’s oversigt, kan man både se sammenfald og forskelligheder.
Eneste morale er: Det er umuligt at lave en samlet oversigt, men godt forsøgt begge steder på at skabe et sådant overblik. Spørg dig frem, så finder du de bedste for dig.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 31. januar 2011 i kategorien: Netværk og networking . Andre indlæg af

4 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Sofie Saxtoft  |  2. februar 2011 kl. 09:13

  Tak for gode indlæg og brugbare tips!
  Vh Sofie

 • 2. Abelone Glahn  |  4. februar 2011 kl. 18:36

  Selv tak, Sofie , godt du kan bruge dem.
  Abelone

 • 3. KatrineC  |  21. februar 2011 kl. 18:39

  Vil lige gøre lidt reklame for vores nordjyske netværk, Qompetence, som opstod i kølvandet på Morgendagens Heltinder.
  Tak for din spændende blog.

 • 4. abelone glahn  |  21. februar 2011 kl. 18:58

  Rigtig godt – her er URLLen:
  http://www.qompetence.dk/
  Skriv til dem og få jeres netværk på listen !
  Tak for bidraget. og held og lykke med netværket.
  Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: