“Gider du lige sende det som en pdf?”

Skrevet af Abelone Glahn

“Gider du lige sende det som en pdf?” var der en, der bad mig forleden om et dokumentt, hun hellere ville have som pdf end som Word:
Nu er det lige sådan, at jeg ikke har Adobe i en version, der kan lave pdffer, men som med meget andet er der gratis muligheder på nettet, og jeg fandt lynhurtigt et gratisprogram, som både kan printe og gemme i pdf-formatet. Det kaldes CutePdf, og min tillid til det skyldes, at jeg i forvejen bruger Cute Ftp – uden at jeg dermed overhovedet har tjekket om det er de samme, der står bag!.

Det er nemt at installere og bruge, eneste dårlige er, at jeg har “arvet” en kommandolinie i min browser, som jeg ikke får brug for, da den er indstillet til amerikanske brugere med “Ask” som søgemaskine og en masse tilbehør, der ikke matcher en dansk bruger som mig. Det skal jeg lige finde ud af at fjerne igen.

Her er dét jeg skulle lave som pdf:
Sommerskole for selvstændige. Print ud og hæng op på dit konkollegakontor 🙂

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 23. maj 2010 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

3 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Niels Kjær Nielsen  |  23. maj 2010 kl. 20:09

  Søg et program som hedder “dopdf” og installer det, så klarer det nemt det lille nummer.

 • 2. Stine  |  26. maj 2010 kl. 12:51

  Som mac-bruger er jeg så heldig, at pdf-muligheden allerede ligger gratis og indbygget i printfunktionen. Jeg vælger simpelthen print (æble-p) og så ligger der i menuen en ‘gem som pdf’. Nemmere kan dét ikke være!

  Dog en lille advarsel (der gælder både PC (CutePdf) og mac: når man konverterer fra powerpoints til pdf, kan det gå galt med farverne – især hvis man har brugt nogle med transparens (de bliver massive).

 • 3. Mia V.  |  22. juni 2010 kl. 15:14

  Fantastisk tip – det var lige det jeg stod og manglede! 😀

  Man kan slippe for de unødvendige features i browseren ved – når man installerer programmet – at klikke de to nederste ‘flueben’ væk.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: