Fyr dig selv, hvis du overskrider grænserne på din blog

Skrevet af Abelone Glahn

Der er nu kommet endnu et eksempel på, at man skal passe på med at blande arbejde og fritid på sin blog.  En  politiassistent bliver muligvis fyret, fordi hun har skrevet racistiske bemærkninger på sin egen private blog. Hun fik inddraget sin weekend på grund af tumult i København og ytrede sig racistisk om dem, der tilsyneladende var anledning til, at hun fik inddraget sin fritid. (“Fucking perkere” skrev hun blandt andet)

Det medførte, at hun fik dagbøder 10 dagbøder a 400 kroner, og nu også, at Justitsministeriet overvejer, om hun er uværdig til at fortsætte i sit job.

At ytre sig på en måde, der er uforeneligt med ens job, selv på en privat blog, kan medvirke til, at man bliver fyret. I dette tilfælde fra et offentligt job.
For den selvstændige, der udtaler sig racistisk eller på anden måde lovbrydende på sin blog gælder selvfølgelig præcis de samme regler – det må man ikke, og det straffes efter straffeloven.

Kunden fyrer dig
Men der er ikke umiddelbart en arbejdgiver til efterfølgende at finde dig uværdig til at fortsætte dit arbejde. Det er jo dig selv, der er din arbejdgiver.
MEN se lidt nærmere på, at det i virkeligheden ikke er dig, der er din egen arbejdgiver – det er dine kunder.
Så selv om du har lyst til at komme med udbrud, følelsesladede som sarkastiske, også selv om de ikke ligefrem bryder loven, er det en god ide at tænke sig rigtig godt om, før du publicerer udbruddet.
En weblog er en bloG, ikke en broK.
Uovervejede og mindre heldige indlæg står der for tid og evighed og kan være med til at give din virksomhed et dårligt omdømme, selv om der ikke er en arbejdgiver til at fyre dig.

[tags] blog, blogging, racisme, dit virtuelle håndtryk, onlinemarkedsføring  [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 25. november 2009 i kategorien: Bloggerhverdag,Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: