Fuldt tilfreds med mindre end 4 ansatte

Skrevet af Abelone Glahn

Nu må vi snart lære at måle på andre måder end i antal ansatte og omsætning
Codan og Væksthus Hovedstadsregionen
har undersøgt, hvad der er vigtigst for selvstændige med under fire ansatte.

To ud af tre siger, at frihed er den vigtigste grund til at være selvstændig og friheden hæges der om.
Det er ikke så overraskende.
Men hvad der måske kan være tankevækkende, er, at kun 13 procent ønsker at vokse for at tjene flere penge. De er simpelthen godt tilfredse.

Lige over halvdelen, nemlig 54 % af de adspurgte, har ikke vækstambitioner i traditionel forstand:
De svarer, at de er tilfredse med den nuværende situation eller at de ikke ønsker at sætte deres afhængighed på spil.

Er den snart feset ind?
Personligt er jeg ikke  overrasket over disse resultater. Det er nok mere dem, der laver undersøgelsen, der bliver overraskede, når det igen og igen siges, at der er nogen, som er tilfredse nok med at være mikrovirksomhed.

Det er ikke det samme som at disse små virksomheder ikke skaber vækst! og det overses gang på gang. De små virksomheder er gode til at have en spidskompetence, der efterspørges af større virksomheder og er gode til at komme ind i perioder med denne spidskompetence.

De små virksomheder er ofte katalysatorer for vækst.

Nu må vi have nye vækst-parametre!
Og det ville være så befriende dejligt, hvis man holdt op med at måle på almindelige vækstparamentre og begyndte fra det offentliges og fra erhvevslivets side at tage fat om en ny definition af, hvad vækst er.

Vækst og evnen til vækst måles for eksempel ofte på om man er risikovillig. Men helt ærligt, den seneste finanskrise har lissom vist lidt om, at det ikke nødvendigvis er rentabelt at være risikovillig som for eksempel Roskilde Bank.

Nu må vi snart have gang i en ordentlig diskussion om, hvad vækst skal måles på, ellers bliver også mikrovirksomheder ved med at blive målt på nogle paramtre, der er helt irrelevante for den type virksomhed, de driver.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 4. oktober 2008 i kategorien: Mikrovirksomheder,Skarpe skud . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Lars Munck  |  22. oktober 2008 kl. 11:07

    Fedt. God artikkel, Abelone.
    Jeg ved heller ikke hvor lang tid der skal gå før den fiser ind hos beslutningstagere, er det mon måden mange er skolet på, med store linjer og vækst? Er det mon svært at tage brillerne af når de først er på? Skal måden at undervise nye generationer i Økonomi og bussiness omtænkes?

    Selv oplever jeg tit i min egen lille virksomhed at film producere (ledelsesplan), ikke altid er helt med på hvorfor den lille tegner skal med i film budgettet. Men, spørger man instruktøren (gulvplan) kan det være livsnødvendigt.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: