Friheden tæller mest som motiv for at være freelancer

Skrevet af Abelone Glahn

Freelancegruppen under Dansk Journalistforbund, der tæller  ca 3100 medlemmer, har undersøgt selvopfattelsen, arbejdsmiljøet og meget mere blandt medlemmerne.

Et af spørgsmålene gik på, hvorfor man overhovedet var freelancer.

Freelancegruppens nyhedsbrev fortæller:

Freelancere tænder på udsagn som, “selvstændigt arbejde med store frihedsgrader” (66%) og “kan selv tilrettelægge min hverdag” (57%). Først langt nede på listen kommer de negativie begrundelser som “jeg kan ikke se realistiske alternativer” (16%) og “er nødt til det, men ville hellere være fastansat” (14%).

Alligevel svarer næsten halvdelen, 45%, enten “ja ofte” eller “af og til” på spørgsmålet, om de overvejer at stoppe som freelancer.

Og det hænger blandt andet sammen med den manglende lighed på det økonomiske område. Ca. en tredjedel af de, der har overvejet at stoppe, peger på, at de kan tjene mere andre steder, eller at der er for få opgaver til, at de kan opretholde en rimelig eksistens.

Men der er også godt en tredjedel, som peger på arbejdsforholdene generelt eller faglig isolation/alenearbejde som begrundelse for at stoppe med freelanceriet.

Læs hele undersøgelsen i pdffen her.

[tags]freelance, freelancegruppen, journalistforbundet, [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. oktober 2007 i kategorien: Mikrovirksomheder . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: