“Fra biks til business” i P1 i aften 21.30

Skrevet af Karen Lumholt

I aften på Vita kan du høre mere om “Fra biks til business – når kvinder tænker vækst” og om den baggrund, bogen er skrevet på. Det er en genudsendelse fra 11.30 i formiddags. Udsendelsen genudsendes også 5.30 i morgen tidlig og varer næsten en halv time.

Herunder ser du omtalen, som ligger på www.dr.dk/vita, hvor udsendelsen også kan downloades:

Fra biks til business
VITA 21. januar 2009 kl. 11:30 på P1

“Det begyndte med computere i familiens havehus med ungerne løbende omkring og forretningsforbindelser ved spisebordet.

Karen Lumholdt var glad, når kunderne henvendte sig. Ingen opgave var for lille for det nystartede konsulentfirma. Som journalist og tidligere mellemleder havde hun et godt netværk, men som selvstændig var der brug for kontakter til meget bredere kredse. Hun blev, som hun kalder det, professionel networker.

Fra havehus til lokaler i en nedlagt fabrik
I dag knap 5 år efter at hun og hendes mand tog springet fra faste lønninger og oprettede Lumholdt og Stahlschmidt Kommunikation, er meget ændret. De små PR-opgaver er skiftet ud med større rådgivnings- og konsulentprojekter og havehuset med lokaler i en nedlagt fabrik på Amager.

Arbejdsliv og privatliv er adskilt og det betyder større koncentration og tilstedeværelse – både det ene og det andet sted.

I bogen “Fra biks til business – når kvinder tænker vækst” tager Karen Lumholdt fat i de begrænsninger mange iværksætterkvinder pålægger sig selv, når det handler om at øge firmaets økonomi og kundekreds. Med baggrund i samtaler med 100 iværksætterkvinder og de nyeste undersøgelser og statistikker belyser hun de udfordringer, som specielt kvindelige virksomhedsledere står over for, når de vil vokse med deres firma.

– Læg beskedenheden og kravet om at ordne alting selv væk og sats på det du er god til, lyder rådet. – Og fremfor alt udvid dit netværk med folk, der ikke ligner dig selv – stræb højere og bredere og udnyt de sociale kompetencer, som især kvinder har.”

Det skriver journalist Mette Starch, som også er programmets tilrettelægger.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 21. januar 2009 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. abelone glahn  |  21. januar 2009 kl. 20:56

    Fin udsendelse – dejligt at høre, hvor det har gavnet at flytte biksen til andre lokaler – ud af hjemmet.
    Det er vist en hurdle, vi er mange, der skal over.
    Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: