Fordommene lever, men holder de stik?

Skrevet af Trine Kolding

Fordomme om den offentlige sektor og dens effektivitetsniveau eksisterer i bedste velgående. Jeg støder på dem i form af kommentarer som: “Man bliver i hvert fald ikke stresset af at være offentligt ansat” (faktum er, at antallet af stressramte i den offentlige sektor er temmelig højt), “Tempoet er jo noget lavere, de kunne lære noget af det privat erhvervsliv” etc.

Da jeg i sin tid arbejdede i konferencebranchen, var det almindelig kendt, at den offentlige sektor var længere fremme på HR-området end private virksomheder. Offentlige arbejdspladser var også blandt de første til at indføre GRUS-samtaler (gruppeudviklingssamtaler) for selvstyrende teams.

Og forleden læste jeg om en ny undersøgelse foretaget af Teglkamp & Co., som har spurgt 267 ledere om, hvordan de oplevede arbejdet i ledergruppen. “Hver femte ledergruppes møder er ofte meget ustrukturerede… og hver tiende ledergruppes møder opfattes som direkte kaotiske” (Berlingske Tidende, januar 2008). Ifølge undersøgelsen afvikles ledermøderne i den offentlige sektor langt mere struktureret end i private virksomheder. Samtidig er de offentlige ledere tilsyneladende også mere disciplinerede.

Fordommene om den offentlige sektor er der stadig, men måske er det på tide at luge ud i dem.

[tags] offentlig sektor, private erhvervsliv, fordomme, GRUS samtaler, effektivitetsniveau, Teglkamp & Co., Berlingske Tidende, struktur og disciplin [/tags ]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 5. februar 2008 i kategorien: Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: