Fordele og ulemper ved at flytte ud af storbyen

Skrevet af Abelone Glahn

Trine Kolding, der også blogger her, skriver i går, at hun nu flytter kontor fra København til et sted i nærheden af Tune, så vidt jeg har forstået.

Det var lidt af en beslutning! og jeg er spændt på at følge dine erfaringer, Trine.
Selvfølgelig er det lige meget hvor du er, når du primært skal ud i verden og holde oplæg.
Det var også min erfaring, da jeg flytttede på landet for snart ti år siden.

Abelone Glahn foran Den Gamle Skole, hendes kontor i Maglebrænde

Men jeg kan mærke, at jeg efter at have bygget min virksomhed op alene,  nu i stigende grad mangler vækstmuligheder, som udspringer af “omgang med ligesindede”.

Jeg bor meget langt ude på landet og har indrettet mig vidunderligt i et stort kontor. Jeg er også som du meget på farten og nyder kolossalt at være alene, når jeg endelig er hjemme. Derfor er det heller ikke helt så oplagt for mig at flytte i et kontorfællesskab i min umidddelbare nærhed – hvis der altså var et passende…..

Vækstbarriere?
Men jeg vil gerne vokse med visse dele af min virksomhed, og de samarbejdspartnere, jeg kunne have på området, bor ikke lige i nærheden.
Skulle jeg få udbytte af en daglig omgang med andre, der kunne være med til at udvikle mine ideer, krydsbefrugte mv, ville det betyde, at jeg skal flytte mig rigtig mange kilometer ( 128 kilometer til Rådhuspladsen), hvor de mest skarpe konkolleger bor.
Med det tids og brændstofforbrug in mente, som det vil koste. Og det var jo netop dette, jeg er flyttet på landet med min virksomhed for at undgå.

Der er således et indbygget dilemma i at befinde sig uden for storbyen: Det er godt, billigt, sundt rart på alle måder, men det kan forhindre/bremse en udvikling, hvis der ikke i nærheden er det miks af konkolleger, som kunne udvikle virksomheden.  

Spontan usynlighed
Jeg er heller ikke naturligt synlig overfor de konkolleger, der kunne være interesserede i at samarbejde med mig, til trods for at jeg jo ikke ligefrem forsø,mer at dyrke netværk…
Den manglende daglige tilstedeværelse kan være medvirkende til, at jeg ikke får spontane henvendelser fra folk om samarbejde – jeg tror simpelthen ikke de tænker mig ind, fordi jeg bor så “langt væk”.
Selv om ydelsen, jeg vil udvikle, findes på nettet og er fysisk uafhængig.

Lokale netværk
 Jeg har selvfølgelig gjort visse ting for at modvirke dette – for det første stiftet Mikronet! Og det er jo ikke så lidt af et konkollegafællesskab! og før Mikronet kom et endnu mindre netværk, bestående af nu 10 små selvstændige fra området. Vi har holdt sammen i nu snart 6 år, holder møder hver 1½ måned og skal snart til julefrokost sammen.
Vi udvider efter nytår med nogle nye medlemmer på grund af dødsfald i kredsen.  Dette lille netværk er uvurderligt for inspirationen, men består ikke  dem, jeg skal udvikle min forretning og vækste sammen med.

Inklination til konkolleger
Så jeg vil da gerne høre andres ideer til, hvordan selvstændige, der bor udenfor de store byer, kan vækste sammen med konkolleger uden at flytte sammen.

Jeg inklinerer hermed for dem, der kunne have lyst til at vækste – og jeg mener virkelig vækste – med produkter indenfor virtuel rekruttering.

Skriv direkte til mig: ag@amedia.dk

[tags]mikrovirksomheder, vækst, amedia, virtuel rekruttering, trine kolding, bosætning [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 25. november 2008 i kategorien: Mikrovirksomheder,Netværk og networking . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Trine Kolding » Ved&hellip  |  25. november 2008 kl. 19:44

    […] for indlægget om fordele og ulemper ved hhv kontor i storby og på landet, […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: