Feriesvar, Twitter og facebook kan invitere til indbrud

Skrevet af Abelone Glahn

Forleden skrev jeg om, hvordan man sætter feriesvar på mailen.

Men jeg skrev ikke, hvad der kan ske for ferierende selvstændige, der i mailen kommer til at afsløre for meget om, hvor de er henne, og dermed nærmest inviterer til indbrud.

TDC har lavet en kort gennemgang af, hvad man bør skrive og især hvad man ikke bør skrive.

Kort fortalt så går det selvfølgelig på, at du ikke skal fortælle, at du er i Grækenland i tre uger, og at dit hus står tomt. Som TDC skriver: Du gør dig sikkert store anstrengelser for, at huset skal se beboeligt ud, får naboen til at fylde noget i skraldesæken og får nogen til at slå græs. Men du sætter jo ikke derefter ikke en seddel på døren om, at du er væk i tre uger.

Det kommer du automatisk til, hvis du sætter et autosvar på, så hvem som helst, også spammere, får besked om dit fravær.

Husk også, at smalltalk på Facebook, twitter, jaiku og de andre sociale medier, der fortæller, hvor du er lige nu, kan sige alt for meget om ,hvor du ikke er, og hvor der derfor er adgang til gode, hurtigtomsatte computere, og andre spændende ting, du har i hus/ kontor mm.

Sommernote til nære kunder
En løsning kan være, at du skriver til dine nærmeste kunder og til dem, du har tillid til, at du er væk. Et sådant brev fik jeg forleden fra en, der netop havde fravalgt et autosvar. Hun fortalte på en meget humoristisk måde, hvor hun skulle hen på ferie og skrev derefter:

Jeg har ikke mobilen med, og jeg læser ikke mails, og jeg er
tilbage igen mandag den 14. juli.
Aftaler om opgaveforløb og status har hver især fået – ellers er der
mulighed for at reagere på denne mail.

En anden benyttede lejligheden i sin sommerhilsen til at give en lille update på, hvor hendes virksomhed var henne, hvad den havde foretaget sig i det seneste halve år og ønskede god sommer – iøvrigt uden at sige, at hun selv tog på feire. et lå ligesom implicit.

Ved at sende en sommerhilsen til en udvalgt skare forklarede begge deres fravær uden at skilte med det i et autosvar.
Personligt ville jeg nok have undladt at skrive, at jeg rejste udenlands. Det er helt tilstrækkeligt at skrive, at man holder ferie.  Tyven kan jo så aldrig vide, om man er blevet hjemme i haven.

[tags] autosvar, feriesvar, twitter, jaiku, sikkerhed, facebook [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 3. juli 2008 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: