Ferie – mulighed eller trussel?

Skrevet af Trine Kolding

Jeg bliver altid både forundret og  inspireret, når jeg taler med andre selvstændige. Der findes et utal af måder at drive sin egen forretning på og lige så mange holdninger til, hvad det vil sige at være selvstændig.

Forleden talte jeg med to selvstændige om sommerferieplaner. Den ene sagde straks: “Der er ikke tid til at holde ferie, når man er selvstændig. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre.” Den anden er i gang med sin anden måneds ferie. Hun regner med 8-9 ugers ferie. Og hvis det virkelig er nødvendigt, kan hun da godt bruge en time eller to om ugen på at ordne et par småting. To vidt forskellige holdninger til at holde fri.

Selvfølgelig spiller det en rolle, hvilken type forretning man har. Men er det virkelig sandt, at det er umuligt at holde fri, når man er selvstændig? Eller er det en overbevisning? Vil virksomheden reelt gå neden om og hjem, fordi du holder en tiltrængt pause? Jeg tror, de fleste kunder har forståelse for ferie-behovet. Og med lidt planlægning og eventuel vikar/outsourcing/uddelegering kan meget lade sig gøre.

Hvad er dine erfaringer med ferie og selvstændig virksomhed?

[tags] sommerferie, selvstændig, uddelegering, outsourcing, vikar, planlægning [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 16. juli 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: