Fem gode råd om at netværke

Skrevet af Karen Lumholt

Se artiklen i Erhvervsbladet: http://www.erhvervsbladet.dk/article/20090212/news07/702110050/

Jeg har haft fornøjelsen igen at blive interviewet til Erhvervsbladet. Her er et uddrag med fem gode råd:

Karen Lumholt, der har været selvstændig siden 2004 og driver kommunikationsbureauet Lumholt & Stahlschmidt Kommunikation, sætter i sin bog ‘Fra biks til business – når kvinder tænker vækst’ blandt andet fokus på, hvordan man får skabt et godt netværk som iværksætter. Hun anbefaler, at man laver nogle øvelser på egen hånd, inden man kaster sig over forskellige personer, som man gerne vil netværke med. Det handler om at få sat ord på, hvad man selv kan give – eksempelvis af kompetencer, viden og kontakter – og hvad man faktisk selv efterspørger. Selv lagde hun ud med at kontakte nogle garvede personer inden for det at netværke for at få nogle gode råd om, hvilke netværk der egnede sig for hende. Herefter har hun desuden flittigt brugt internettet, hvor der findes adskillige netværk, ligesom hun har haft modet til at tage kontakt til personer, som arbejder inden for hendes område, uden at kende dem på forhånd. Det har også givet gevinst.

5 gode råd
I sin bog giver Karen Lumholt en række gode råd om, hvordan man skal agere i netværksland – her kan du læse et udpluk:

1. Klare præmisser: Du skal ikke foregive, at du vil søge oplysninger eller kolleger, hvis du primært vil sælge. Sig, hvad det er, du vil. Det kommer du længst med.

2. Giv lidt mere end du får: Når du deler ud af din viden og tipper andre om en mulig kunde eller et interessant link, skaber du overskud i netværket. Og det betyder, at folk kommer til dig igen. Men pas på – bliv ikke den, der bare giver og giver.

3. Adskil det private og det professionelle: Du skal passe på med at blive for privat i forhold til, hvad du fortæller de øvrige personer i dit netværk. Det handler om at skelne mellem, hvad der er privat og personligt. Det, du selv oplever, som kan have interesse for andre, er det personlige, som du kan dele i netværket. Det, du selv oplever, men som ikke har interesse for andre end dig, det er det private, som du ikke skal dele i netværket.

4. Del viden online: Når du har efterlyst viden, råd og tips i et onlineforum, er det god tone bagefter at dele den viden, du har fået, med resten af onlinelisten.

5. Sig tak og krediter: Når du modtager noget af dit netværk, for eksempel en god kunde eller vigtige informationer, bør du sige tak og kreditere de personer, der hjalp dig. Er du med i en onlinegruppe, kan du takke og samtidig sende en opsamling ud, hvor du henviser til de folk, der hjalp dig via et link.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. februar 2009 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: