Får du energi nok?

Skrevet af Trine Kolding

Jeg har tidligere skrevet om selvstændige, der som ildsjæle brænder langt mere end kl. 8-16 og om grænserne mellem arbejde og fritid. Når man brænder for noget, lægger man også en stor portion energi i det. Og det er fint. Det er en del af det, der gør livet som selvstændig fantastisk og spændende. Men lige som bilen skal tankes op, og olie-niveauet skal være over minimum-stregen, skal vi også huske at tanke os selv op.

fuel pump
Hvor tanker du op?

Et besøg hos min læge fik mig til at tænke over, hvor vi egentlig henter vores energi fra. Hun er indbegrebet af en ildsjæl. Hun brænder for sin praksis og sine patienter, og det mærkes tydeligt fra det øjeblik, man træder ind af døren. Uanset hvor travlt hun har og på trods af lang kø i venteværelset, tager hun sig altid tid til at følge op og stille interesserede og uddybende spørgsmål.

Hendes adfærd minder mig om et opslag, jeg faldt over på et af de store, travle københavnske apoteker: “Uanset hvor travlt vi har, har vi altid tid!”

Imponeret over hendes adfærd spurgte jeg, hvordan hun formåede altid at udstråle ro og overskud. Og hendes svar var simpelt og tankevækkende:

“Der er andet i livet end arbejde. Sørg altid for at engagere dig i nogle fritidsinteresser, hvor du kan slappe af og tanke op. Når du selv får energi, har du også overskud til at give til andre.”

[tags]energi, ildsjæl, tanke op[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 1. maj 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: