Fald ikke tilbage

Skrevet af Karen Lumholt

Tilbagefald er helt normalt. Når man omlægger sine vaner, fx begynder at dyrke mere motion, drikke mere vand (det er så sundt, også for hud og udstråling), spise mere frugt og grønt og den slags, så bliver man så glad. Det at det lykkes, gør at det bliver endnu lettere næste dag, for det lykkedes jo i går – så lykkes det nok også i dag! Og så er man inde i den gode vane.
Men så kan der ske det, at man pludselig vrider om på foden og ikke får løbet, at man skal til tre fødselsdage i træk og får spist for mange kager og boller med smør og ikke skyggen af en grønsag. Og så er det den er svær at hive op igen – formen.

Det samme som ejerleder af en virksomhed (eller som mikrovirksomhed). Du har etableret nogle gode vaner: Du stopper uvedkommende mailkorrespondance. Du bruger ikke for meget tid på det, du ved ikke fører til noget. Du fakturerer mere og mere af din tid – og den tid, du ikke fakturerer bruger du på at udvikle dig, blive klogere eller netværke med nogen, som bringer dig videre. Du har fokus, selvtillid – og du er i stand til at tage din pris (ikke nødvendigvis altid en meget høj pris, men lige præcis den pris, dine ydelser er værd på markedet for kunden). Det kører for dig.

Men så kan der ske noget. Sygdom i familien. En sur og utilfreds kunde. En underleverandør, der ikke leverer. Et bud, der ikke går hjem, som du havde regnet ret sikkert med. Noget slår dig ud. Og så bliver du usikker. “Er jeg nu det værd, jeg tror, jeg er værd?”, “Kan jeg nu tillade mig at tage min pris?”, “Kan jeg overhovedet noget, der er noget værd?”, osv.
Kender du det?

Der er ikke andet for end at acceptere, at man har ups and downs – og så forsøge alligevel at holde sig på midten af vejen og finde rytmen igen: HUSK de gode vaner. HUSK hvordan du gjorde, da du kom ind i dem sidst. HUSK hvad det var de sagde, da du sidst fik positiv feedback. HUSK! Også selv om der står malet KRISE med sort alle vegne!

Og så er det i øvrigt forår! Så HUSK først og fremmest at nyde din frihed – dit liv som selvstændig. Jo gladere du er og jo mere du nyder dit liv, jo mere er du også værd på markedet!

Kærlig hilsen Karen

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 2. april 2009 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: