Først skal sagen løsnes, siden kan den løses

Skrevet af Nethe Plenge

Den svære konflikt er karakteristisk ved, at en masse emner er kommet i spil og gået i hårdknude. Når konflikten først galopperer, er der ikke grænser for, hvad der er i vejen. Den oprindelige uoverensstemmelse fortoner sig i flere og flere lag. Hvad konflikten består af og handler om giver konflikt i sig selv.
Derfor er en lære fra Konfliktens lille ABC, hvordan man kan skille emnerne ad og finder frem til sagens kerne(r)- og ikke nok med det, men også kende til hvilken form for kommunikation, der passer til hvilke emner. For eksempel dur det bare ikke at føre forhandlinger værdier og grundholdninger, fx om i hvilke måneder vi skal være kriste eller muslimer, og ejheller om jeg er blevet ked af noget, en anden har sagt. Til gengæld er det tænderudtrækkende at blive sat over for indgående og følsomme dialoger om noget, man har et kontant forhold til, for eksempel om størrelsen på honoraret for en opgave. Her er en forhandling på sin rette plads.
Hvis du kommer til arrangementet onsdag den 12. september fra kl 15 til kl 17.30 på Børsen, kan du høre mere om sammenhænge mellem konflikters indhold og kommunikationen.
Tag dine spørgsmål med og få idéer, inspiration og måske endda nogle svar med hjem. Arrangementet er skabt til aktivitet, til spørgen og svar. Og ikke mindst: Til at møde andre mikroer! Husk tilmelding til info@borsensforlag.dk

Jeg glæder mig til at ses!

[tags]konflikt, hårdknude, konflikten løses, konflikten løsnses, kommunikation om konflikt, sagens kerne[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 28. august 2007 i kategorien: Diverse,Konfliktstof . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: