Fødevarehåndværkere i netværk

Skrevet af Abelone Glahn

Rigtig mange fødevarehåndværkere har alt for meget at lave, har ofte solgt deres produktion på rekordtid og har god gang i forretningen. De knokler og knokler for deres lamme, fåre, pølse, æble eller anden fødevareproduktion, med kvalitetsvarer til folk, der også gerne kører langt for at handle hos dem.

Der er stor opmærksomhed om disse producenter for tiden, dels fordi de styrker en sundere madkultur, dels fordi de styrker, at vi handler lokalt. Mange af disse iværksætteree gør det også af et godt hjerte – de vil gerne producere på den rigtige måde, nemlig deres egen.

Men der er ikke nødvendigvis særlig mange af dem, der vil vokse!

Det har slået mig med forundring, men virkeligheden for mange af disse er, at vækst betyder, at de skal ud at finde flere hænder, måske i et lavtbefolket område.
De skal til at administrere personale, og de skal ud at investere i pakning, maskiner til massefabrikation for eksempel maskiner til mosteri, eller på anden måde tage et gearskifte, der ikke altid harmonerer med, at de bare gerne vil kunne leve af virksomheden, og gør det!

Derfor er der ikke særlig mange af dem, der vil vokse – det er simpelthen for besværligt.
Det er synd og skam, da der kan være både mange arbejdspladser og en anden madkultur forbundet med det, ligesom deres varer også burde komme de mennesker til gode, som ikke kører langt for at hente gode varer ved stalddøren.

Med andre ord, det ville være dejligt, om der kunne komme så stor propduktion, at der kunne være tale om leverancer til dagligvareforreninger eller måske ligefrem kæder.

Men det har mange komplikationer.

Der er dog nogle ganske få, som tager springet og gør forretningen noget større. Et par af dem kommer på en konference den 13. november, som Dansk Håndværksråd arrangerer.

Håndværksrådet ønsker at skabe et udviklende netværk for fødevarehåndværkere, der ikke viger tilbage for at samarbjde med detail-ledet.

Jeg skal tale på konferencen om netværk, og synes at programmet generelt er utrolig spændende, derfor tillader jeg mig hermed at henlede opmærksomheden på, at man som fødevarehåndværker måske kune lære noget mere og komme længere med virksomhedne ved at inddgå i det netværk “Fødekæden”, som skal dannes bagefter.

Læs mere her om hvordan man kan gøre det lettere at være fødevareproducent

[tags]fødevareproducent, fødevarehåndværker, dansk håndværksråd, fødekæden, gårdbutikker [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 23. september 2008 i kategorien: Mikrovirksomheder,Netværk og networking . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: