Et netværk er din sociale kapital

Skrevet af Pia Joensson

Der føres dybe samtaler hen over de svenske pandekager

Uden netværk ingen mikrovirksomhed. Så enkelt er det for de allerfleste. For når du kun er dig selv til at holde dig i gang i dagligdagen, er det utroligt vigtigt med et netværk, du kan dele dine erfaringer, udfordringer og glæder med. Et netværk af mennesker, du har tillid til, som kender dig og din virksomhed, som forholder sig sagligt til den, og som vil dig det bedste.

Er netop vendt hjem fra en skøn forlænget weekend med min egen netværksgruppe, Karriereklubben. Turen gik denne gang til Göteborg. Gennem årene har vi sammen besøgt så eksotiske steder som Paris, Berlin, Kołobrzeg og Baskamölla. Der bliver virkelig snakket igennem på de rejser. Og grinet en hel del, selvfølgelig. En af de fantastiske ting ved at tilbringe tre døgn sammen er, at der er plads til, at vi hver især kan tage en problematik/drøm/udfordring op i gruppen for at få den vendt og drejet, for derefter at gå og tygge lidt videre på den selv – for så at få den vendt på ny.

Netværket tæller seks kvinder. Vi har meget forskellige arbejdsliv, men de overvejelser og tanker vi hver især gør os ligner alligevel hinanden på mange punkter. Udover den årlige rejse mødes vi på nu 13. år en gang om måneden for at drøfte karrieredrømme og planer – og livet i al almindelighed i det omfang, det måtte have indflydelse på vores arbejdsliv. Nogle gange er vores møder meget strukturerede og målrettede, andre gange springer samtalen hid og did. Men uanset hvordan et møde former sig, er det helt sikkert, at vi altid vender hjem lidt klogere på, hvordan vi realiserer en drøm eller håndterer en problematik med relation til vores arbejde.

Hvis du ikke allerede har et netværk som mit, kan jeg stærkt anbefale dig at etablere eller melde dig ind i et. I Rum til at arbejde kan du læse om forskellige netværkstyper – formaliserede og uformaliserede, og om hvordan du kan bruge dem.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 1. oktober 2009 i kategorien: Dit virtuelle håndtryk,Forretningsstrategi,Netværk og networking . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

  • 1. Mette Lindholm  |  1. oktober 2009 kl. 11:09

    Jeg er smykkedesigner og forsøger, efter at have været kommunal ansat leder i 20 år og været igennem et længerevarende sygdomsforløb, at starte min egen lille virksomhed op. Et forum med andre selvstændige til at vende ting/problemer med, få ny inspiration ved at være åben overfor andres ideer/måder at gøre ting på ville være skønt.
    Dette er min hjemmeside: http://www.lindholmdesign.dk

  • 2. Pia Jønsson  |  21. oktober 2009 kl. 13:51

    Kære Mette,
    Du kan jo efterlyse medlemmer til et sådan forum for eksempel på Facebook – eller her på bloggen. Håber du hurtigt finder et netværk til inspiration for dit virke.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: