Er dine billeder snuppet af andre på nettet?

Skrevet af Abelone Glahn

Forleden fik en person på en af mine postlister et tip til at bruge en særlig tjeneste til at lede efter, om et af hendes fotos var blevet genbrugt af andre uden tilladelse på internettet.

Det betyder noget, hvis man som billedleverandør for eksempel skal fastholde copyright og sørge for, at man får betaling fra steder, der bruger ens billed uden aftale.

Tippet , hun fik, var at bruge Tineye.com, en tjeneste, der har scannet over 400 millioner hjemmesider, og som bygger sine søgninger på, om det bestemt billedes unikke sammensætning af bites og bytes kan genkendes.

Jeg har prøvet selv med det foto, jeg mener, er blevet mest anvendt af mine, nemlig det portræt af mig selv, som jeg tillader andre at bruge. Det blev ikke fundet een eneste gang, så jeg var ærlig talt skuffet. Men måske er tjenesten ikke så tit forbi danske sider!
Måske giver det bedre bid, hvis man skal se, om internationale medier har genudnyttet ens fotos.

Nå, men så kiggede jeg nærmere på, hvad Tineye ellers kan, og her var der straks nogle andre funktioner, der var megasmarte:
Hvis man henter en Tineye-applikation ned til sin iPhone, kan man lade iPhonen til at tage et billede af for eksempel et pladecover, eller en bog, man netop er faldet over, og som man simpelthen bare Må have.


Billedet tages med Tineye-funktionen og scanner så nettet, genkender coveret eller bogforsiden og  leder dig øjeblikkelig til enten iTunes-storen, hvor du kan købe CDen eller de enkelte numre, eller direkte til Amazon hvor du kan købe bogen.
Det er sgu da direkte fra tanke til handling!

Lad mig høre, om nogle af jer andre har større held med at få genkendt, om jeres fotos er brugt af internetsteder, i ikke lige var klar over.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 3. marts 2011 i kategorien: Mikrovirksomheder . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: