Er der pligt til at slette afslørende ting på nettet om mig?

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg får ind imellem henvendelser fra folk, der har fundet noget ufordelagtigt om sig selv på nettet. I går blev jeg spurgt af en ung mand i en mail:

Er en internet side forpligtet til at slette indlæg, og andet, hvori ens navn eller andre “afslørende” ting indgår?

Her er mit svar:
Desværre nej. Med mindre der i indlægget står noget, der strider imod loven, det vil for eksempel sig, at det er i konflikt med injurielovgivningen, markedsføringsloven eller anden lov, er en sides ejer ikke forpligtet til at slette.

Man kan dog prøve at henstille til, at indhold slettes. Det vil sige, at du kan kontakte den pågældende side og bede om at få oplysninger slettet. Det sker ofte, at man kan redegøre for, hvorfor det vil være hensigtsmæssigt, at indhold slettes, men du har ikke direkte krav på det , med mindre indholdet er juridisk ulovligt.

Træng det pinlige længere ned
En metode til at dæmpe virkningerne ved noget ufordelagtigt på nettet er at lægge andet indhold ud, der er mere interessant og dermed mere læst eller mere linket til. Det vil så over tid komme højere op i søgeresultaterne på google, når folk leder på det pågældende ord eller navn.

Med tiden vil det nye og mere fordelagtige stof, for eksempel blogindlæg, en spændende og velbesøgt hjemmeside oa. komme højere op og gøre, at det ufordelagtige kommer ind på side 2 i søgeresultaterne. Og mange gange er folk for dovne til at læse andet end den første side med søgeresultater.

Så du fortrænger, men du sletter ikke. Med andre ord, du skal i gang med at skrive noget fornuftigt, klogt og spændende på nettet.

Det skal være interessant
Det kræver selvfølgelig, at dét, du gerne vil slette, ikke er så spændende og velbesøgt, at den pågældende side hele tiden bliver vist og læst. For i så fald “tænker ” Google , at en meget besøgt og meget læst side er vigtig at få op først.

Prøv for eksempel at søge på ordet Vordingborg Køkken.

Du vil på 2. eller 3 pladsen finde et kritisk indlæg, som bliver ved med at blive læst, selv om det er gammelt. Vordingborg Køkken har svært ved at få andet indhold til at komme før dette kritiske indlæg og må leve med, at det vises hver gang, man søger Vordingborg køkken.

På lang sigt: Tænk over, hvad du lægger ud på nettet. Rigtig meget af det, du lægger ud, har du ikke lyst til at blive konfronteret med om 10 år.

Men omvendt – man er vel den, man er, på forskellige tidspunkter i livet, og dét lærer vi med årene at afkode på nettet.

[tags] virtuelt håndtryk, [tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 24. september 2009 i kategorien: Gode råd,Sociale medier . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: