Engelsk blogging giver ekstra mange læsere

Skrevet af Abelone Glahn

Helen Martin hjælper gerne andre med at blogge og viser her som repræsentant for Mikronet, hvordan man gør ved et åbent hus arrangement for iværksættere. foto Ingrid Riis

Gode blogs kan også skrives af grupper. Et virkelig godt eksempel er netværket Mikronet, hvis blog skrives på skift af fem mennesker, der flere gange om ugen skriver et indlæg. Mikronet er et frivilligt netværk af små virksomheder, freelancere og selvstændige, hvoraf størsteparten kommer fra det tidligere Storstrøms Amt.

Bloggen, som har et års fødselsdag i august, tager temperaturen på mikrovirksomheder og de problemstillinger, man står over for som enkeltmandvirksomhed, ligesom den er med til at skabe en identitet blandt freelancere, der ofte arbejder alene og kan være temmelig isolerede uden en fast arbejdsplads med en masse kolleger.

Helen Martin er en af de fem og har blogget fra starten på gruppebloggen. Hun driver fra Sjunkeby på Lolland en lille virksomhed, der har specialiseret sig i konkurrent- og patentovervågning, søgning i medicodatabaser samt teknisk oversættelse til engelsk. Helen Martin har boet i udlandet siden 1955 og kom tilbage til Lolland i 2000. Helen blogger på engelsk, og hendes indlæg ligger altid i toppen af de mest læste på Mikronet-bloggen, fordi hun også har læsere uden for landets grænser.

– Jeg har valgt at koncentrere min blogging om mit fag, databasesøgning og knowledge management frem for at skrive mere dagbogsagtige optegnelser. Det skærper min opmærksomhed over for, hvad der foregår indenfor min niche, og jeg bestræber mig på at løfte emnet, så det ikke alene er interessant for mig selv, men også bliver interessant for andre at læse.

Anvendeligt for andre

•-         Når man som jeg driver virksomheden hjemmefra, kan man godt “glemme” at opdatere sin viden. Bloggen har været en medvirkende årsag til, at jeg får opdateret mig jævnligt på, hvad der foregår internationalt inden for mit felt – jeg skal jo gerne kunne blogge om noget nyt og interessant, fortæller hun.

At Helen blogger på engelsk, betyder at berøringsfladen også går ud over landets grænser. Mennesker, hun kender internationalt, finder hende, ligesom hun får uventede kontakter via bloggen.

•-         Det giver mig en stor glæde, når folk siger de har læst mine indlæg, og at de har været nyttige. Jeg har også fået opfordringer til at skrive indlæg i udenlandske publikationer efter at nogen har læst mine indlæg.

Mikronets blog har på et år haft over 40.000 unikke besøgende det første år, og på en almindelig julidag har bloggen et dagligt besøgstal på tæt på 450 læsere. Helen Martins indlæg besætter for tiden fem ud af de ti mest læste indlæg.
 

Se mere: http://www.mikronet.dk/ og http://www.helenmartin.dk/

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. juli 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: