Endelig nogle tal for mikrovirksomheders virke – hør mere på Iværk07

Skrevet af Abelone Glahn

På rådgivningsmessen Iværk07 vil netværket for mikrovirksomheder og freelancere, Mikronet præsentere resultaterne af en undersøgelse, som er foretaget sommeren over blandt Mikronets næsten 300 deltagere.

Resultaterne vil blive foldet ud: fredag den 14. september klokken 15.00 på Hjørnet, i Forum i København.

Blandt de highlights, der kan trækkes talmæssigt ud, er dette:

  • Omkring 12 % af virksomhederne har en omsætning på over 700.000 kroner om året. Det er altså ikke peanuts, der omsættes for.
  • 70 % ser virksomheden som en fuldtidsbeskæftigelse, og 30 % som en bibeskæftigelse. Mikrovirksomheder opfatter sig altså langt fra som hobbyvirksomheder.
  • 84 % af virksomhederne har en person med en videregående uddannelse i spidsen.
    Kun 11 % har en faglig erhvervsuddannelse (teknisk skole eller handelsskole) og meget få er uden erhvervskompetencegivende uddannelse.
    Mikronet synes således i høj grad at tiltrække veluddannede mennesker.
  • 53 % er i høj eller nogen grad er blevet mindre bekymret for at samarbejde med konkurrenter efter at være indgået i Mikronets aktiviteter, der netop har været rettet mod at etablere konkollegaskaber frem for konkurrence.
  • 52 % har tilsvarende fået styrket deres selvtillid som mikrovirksomheder, og 49 % er blevet bedre til at markedsføre sig selv
  • Tilliden til råd og erfaringer fra andre mikrovirksomheder er voldsomt meget større end tilliden til privat rådgivning, offentlig iværksætterrådgivning og banker.
Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. september 2007 i kategorien: Mikrovirksomheder,Skarpe skud . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: