En såkaldt win-win situation

Skrevet af Trine Kolding

Balancen mellem at være kolleger og konkurrenter er hårfin. Hvornår skal man dele ud af al sin viden og værktøjer, og hvornår skal man holde igen?

Et af mine netværk repræsenterer to yderpoler. Én mener, at vi altid er hinandens konkurrenter, og en anden har holdningen, at hvis du er god til noget, så giv det straks videre til andre. Sammen bliver vi endnu bedre. Så han deler til enhver tid ud af sine øvelser, erfaringer etc.

Jeg ligger et eller andet sted i midten. Grundlæggende set mener jeg ikke, man skal være så bange for konkurrenter og henviser gerne mine kunder til andre, hvis jeg tror, de kan få mere ud af det. Hellere det end en halvtilfreds kunde. Eller hvis jeg ikke selv har tiden til at løse opgaven. Det skaber tilfredse kunder, der ofte vender tilbage på et senere tidspunkt.

Forudsætningen for at jeg kan trives  med at have konkolleger (et fantastisk begreb som Abelone Glahn og Margrete Bak har opfundet), er at der er et gensidigt udbytte. At der skal være en win-win situation er måske logik for burhøns. Ikke desto mindre har jeg haft oplevelser i større netværk, hvor nogle forventede at “få det hele serveret” af de øvrige deltagere uden selv at have noget at byde ind med. Det er her, jeg står af. Jeg vil meget gerne dele – hvis jeg får noget igen.

Derfor gik jeg i dag på weekend med et stort smil. Min uundværlige kontorkollega og jeg har besluttet at udvikle et kursus sammen. Rent formelt er vi jo konkurrenter. Vi lever begge af bl.a. undervisning og coaching, og nogle af emnerne er endda ens. Men hvorfor ikke dele vores store viden og lave et endnu bedre kursus, end vi kunne hver for sig? Så nu laver vi materialet sammen og tilbyder efterfølgende det formentlig geniale koncept 🙂 til vores respektive kunder. Vi har jo stadig hver vores stil, og mon ikke der er kunder nok til os alle?

[tags]konkolleger, konkurrenter, videndeling, netværk, win-win situation, margrete bak, abelohne glahn, kontorkollega, kunder nok[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 11. januar 2008 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Trine Kolding » Hva&hellip  |  22. januar 2008 kl. 13:20

    […] Win-win situationer bliver skabt af lige præcis den slags spørgsmål. Så flere af dem, tak! […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: