En opgave skal tage den tid, du beslutter

Skrevet af Trine Kolding

I forlængelse af Abelones indlæg Sådan tjener du mere som freelancer , hvor hun elegant spiller bolden videre, vil jeg selvfølgelig meget gerne kommentere råd nr. 13:

Trim din produktion. Planlæg din dag og koncentrer dig om én opgave ad gangen. Et firetimers job skal tage fire timer. Arbejd eventuelt offline en gang i mellem, hvis du ikke kan lade være med at åbne de mails, der kommer ind.

Når opgaver tager den tid, de tager
At beslutte sig for, hvor lang tid du vil bruge på en opgave, er et af de mest effektive tidsstyringsråd, jeg kender. Især for perfektionister kan dette råd hjælpe til at spare temmelig meget tid.

Opgaver har det med at tage den tid, vi sætter af til dem. Så hvis der ikke er nogen bagkant, så flyder tiden nemt. Og er du samtidig perfektionistisk anlagt, så kan du formentlig blive ved at finpudse i én uendelighed (jeg taler af egen erfaring!).

Særlig problematisk er det, hvis du arbejder efter en fast pris/tilbud. Tager du, lad os sige kr. 1.000,- i timen, og har du aftalt med kunden, at honoraret er kr. 3.000,-, så vil din timeløn proportionelt falde med de ekstra timer, du bruger på opgaven. Hvis du både finpudser og måske endda også laver overspringshandlinger undervejs, så er der ikke lang vej til at bruge dobbelt så meget tid som aftalt. Nu er dit honorar pludselig faldet til kr. 500,-/time, og du har mindre tid til at nå de andre opgaver.

Det lyder måske som logik for burhøns, men jeg ser ofte, at manglende tidsstyring med opgaverne skaber generel tidsnød og reducerede honorarer. Og det er jo ikke ligefrem dét, der gør det sjovt at være selvstændig!

[tags]tidsnød, fast timepris, honorar, overspringshandling, perfektionist, planlægning [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 17. februar 2008 i kategorien: Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: