En ildsjæl taler ud

Skrevet af Trine Kolding

“Det kan være svært at tøjle sin begejstring og nysgerrighed til 20 timer om ugen, men det hjælper ikke at have et traditionelt fuldtidsjob. Jeg bestemmer selv, hvornår jeg vil lave hvad. Det er det store privilegium”

Citat: Caroline Søeberg Ahlefeldt, IT-entreprenør, innovationsguru og vært i programserien “Chefens Sjæl” på DR 2 i artiklen “Held kræver øvelse”, Jyllands-Posten den 11. marts 2007.

I interviewet fortæller Caroline Søeberg Ahlefeldt om op- og nedture som selvstændig og om hvilken betydning, stress fik for hendes liv og for hendes valg.

Hun siger videre: “Tidligere var jeg ikke opmærksom på, at min ild i høj grad hænger sammen med at være igangsætter. Det ved jeg nu. Daglig ledelse er ikke det, der får mig op at svinge”.

Det interessante ved artiklen er, at Caroline fortæller, hvordan hun er blevet bevidst om, hvad der tænder hende som selvstændig og dermed også, hvad der ikke tænder hende. Selvstændige er eminente til at brænde for deres sag. Men det er de færreste, der brænder for alle aspekter af virksomheden.

Desværre ender nogle med at brænde ud, fordi de drukner i administration, daglig ledelse eller hvad det nu er, de ikke brænder for. Som selvstændig er det virkelig vigtigt at finde ud af, hvor og hvordan vores ressourcer bruges bedst. Ofte er vi selve virksomheden, så hvis vi ikke brænder længere eller brænder helt ud, så er der højst sandsynligt ingen virksomhed tilbage.

Interviewet er ekstra relevant, fordi det er sjældent at høre en selvstændig, der har truffet et bevidst valg om max. at arbejde 20 timer om ugen. Hun lyttede til sig selv og fandt ud af, at det var det, der gav mening indtil videre. Så pt arbejder hun 4 timer om dagen – med stor succes.

Hvem siger, at man som selvstændig skal arbejde hele tiden?

[tags]Caroline Søborg Ahlefeldt, ildsjæl, brænde ud[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 12. marts 2007 i kategorien: Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: