En god köpupplevelse

Skrevet af Ulla Lisa

Jag gillar verkligen dansk design. Och inte bara det, dansk service är också bra!

Följande inträffade i höstas. Jag var på uppdrag i Danmark, närmare bestämt i Silkeborg. Ett par timmars strövande genom en vacker stad hann jag med, innan jag föll pladask för en väldigt fin jacka i dansk design. Men tyvärr fanns den inte i min storlek. Säljproffset i butiken ringde direkt tillverkaren i Köpenhamn, som sedan tog kontakt med mig och berättade att jackan i min storlek kunde beställas via den svenska agenten. Och efter två dagar fick jag jackan levererad till dörren hemma.

Känner man sig viktig och värdefull som kund då? Det vill jag lova.

Denna historia berättar jag gärna för hundratals av mina seminariedeltagare för att bevisa att god service är trevligt att berätta om. Normalt brukar man säga att en missnöjd kund berättar det för ca tio personer.

Jag berättar alltid om goda exempel för alla jag möter och hoppas att det sprider sig – “servicevirus”.

Så tack för god service Mille K!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. marts 2007 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: